Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται ο αθλητισμός

ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται ο αθλητισμός

23

 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται ο αθλητισμός

Η αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που στρέφεται κατά του δικαιώματος της νεολαίας στον αθλητισμό, στη σωματική άσκηση.

Η παύση της αθλητικής δράσης σε χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, ανεξάρτητα από τις παρατηρήσεις που υπάρχουν για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο τη νεολαία από τα οφέλη της σωματικής άσκησης που αφορούν στη βελτίωση της υγείας και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας. Μετατρέπει τον αθλητισμό από δικαίωμα όλων σε είδος πολυτελείας για λίγους.

Αναγκάζει τη λαϊκή οικογένεια να πληρώσει, προκειμένου να βοηθήσει την ανάπτυξη των παιδιών της. Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων που πλήττουν τα δικαιώματά της.

Η αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων αποτελεί συνέχεια των περικοπών στη χρηματοδότηση των αθλημάτων, μέσω της κατηγοριοποίησης, της διακοπής των προγραμμάτων ανάπτυξης, του περιορισμού των προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, των περικοπών στo Ιωνικό Κολυμβητήριο, το εθνικό στάδιο Χίου, καθώς και τα περιφερειακά στάδια του Νομού, τα κλειστά γυμναστήρια μπάσκετ, της μεταφοράς του κόστους στην πλάτη των εργαζομένων μέσω του «Καλλικράτη». Οι άνθρωποι του αθλητισμού, οι εργαζόμενοι, οι γονείς, οι μαθητές δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει μια τέτοια απόφαση. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων. Να διεκδικήσουν:

·      Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκή χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό στο σχολείο.

·      Διορισμό καθηγητών Φυσικής Αγωγής, διαμόρφωση σχολικών χώρων, αιθουσών γυμναστικής, προαύλειων χώρων, διάθεση εποπτικού υλικού, καθώς και θεσμοθέτηση αθλητικών εκδηλώσεων (σχολικών αγώνων κ.ά.) σε τακτά διαστήματα.

·      Ιδιαίτερο βάρος να δοθεί στην υγεία των μαθητών – αθλητών με την καθιέρωση ανά τρίμηνο προληπτικών και εξειδικευμένων εξετάσεων για όλους τους μαθητές δωρεάν και με ευθύνη του κράτους και με την εξασφάλιση της παρουσίας αθλητίατρου σε όλες τις δραστηριότητες και τους αγώνες».

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕργατικό Κέντρο προς υπουργείο Εργασίας: δύσκολη και η συνταγογράφηση στο ΙΚΑ Χίου
Επόμενο άρθροΣτο Ραγκούση οι περιφερειάρχες