Αρχική Νέα Τοπικά Δρομολογείται το Μουσείο Μαστίχας- ενημέρωση αντιπεριφερειάρχη

Δρομολογείται το Μουσείο Μαστίχας- ενημέρωση αντιπεριφερειάρχη

18

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα, είχαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γανιάρης για προώθηση σημαντικών τοπικών ζητημάτων του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα της Χίου. Συγκεκριμένα:

·         Επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Πολιτισμό & Τουρισμού Γεώργιο Νικητιάδη όπου ετέθη το σημαντικό για τη Χίο θέμα  της δημιουργίας του Μουσείου Μαστίχας. Από την πλευρά του Υφυπουργού υπήρξε η δέσμευση για άμεση υπογραφή του φακέλου του έργου, προκειμένου να μπει σε διαδικασία αξιολόγησης και να δημοπρατηθεί εντός της προβλεπόμενης χρονικής προθεσμίας.

·         Επισκέφθηκαν την Υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων και Βουλευτή Χίου Ελπίδα Τσουρή όπου καταρχήν συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του Παραρτήματος Οίκου Ναύτου Χίου, από την πλευρά της Υφυπουργού υπήρξε η δέσμευση για την στελέχωση του παραρτήματος με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό. Επίσης έγινε αναλυτική ενημέρωση της Υφυπουργού για τρέχοντα θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

·         Συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων για έργα αρμοδιότητας του στο Βόρειο Αιγαίο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Ι. Μαγκριώτης,  ο Βουλευτής Σάμου Π. Βαρδίκος, ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φ. Χατζημιχάλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρ. Βερβέρης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα λιμενικά έργα της Χίου που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών. Αναλυτικά υπήρξε ενημέρωση ότι:

Το Λιμενικό Έργο των Οινουσσών εξελίσσεται ικανοποιητικά,   εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων.

Το έργο του Νέου Λιμένα της Χίου αναμένεται να προχωρήσει μετά τη λήψη σχετικών αποφάσεων του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ως προς την ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Λιμένα Μεστών απαιτείται σχετική απόφαση η οποία θα ληφθεί σε προσεχές Περιφερειακό Συμβούλι.