Αρχική Νέα Τοπικά Πετυχημένη η εκδήλωση του Οικολογικού Ανέμου στο Βόρειο Αιγαίο με θέμα την...

Πετυχημένη η εκδήλωση του Οικολογικού Ανέμου στο Βόρειο Αιγαίο με θέμα την διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

10

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του Οικολογικού Ανέμου στο Βόρειο Αιγαίο την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στη Χίο με θέμα την διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μέλη εθελοντικών περιβαλλοντικών οργανώσεων, Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γανιάρης καθώς και οι Αντιδήμαρχοι καθαριότητας και περιβάλλοντος κ Μαρτάκης και παιδείας κ. Νύκτας. Έγιναν εισηγήσεις για την κατάσταση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από τους Μιχάλη Μπάκα (Λέσβος-Λήμνος), Γιώργο Κοτσακά (Χίος), Μαρίλη Λυμπέρη (Σάμος) και Γιώργο Βιτσαρά (Ικάρια). Πρόταση για την υιοθέτηση αναβαθμισμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών αποβλήτων από τα νησιά μας έγινε από τον Γιώργο Καρίμαλη (Ικαρία) με βάση την αρχή «πληρώνω όσα πετάω», έτσι ώστε να πετύχουμε την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, που διαχειρίζονται οι δήμοι μας, επιτυγχάνοντας υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης.

Ο Ηλίας Γιαννίρης, περιφερειακός Σύμβουλος Β. Αιγαίου με τον Οικολογικό Άνεμο, προέβαλε τους στόχους που πρέπει να προτάξει η περιφέρεια Β. Αιγαίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά μας με κατάληξη τη μείωση των απορριμμάτων κατά 50% το 2012, ενώ μέχρι το 2020 να έχει επιτευχθεί η μηδενική παραγωγή αποβλήτων (zero waste).

Με την εύκαιρα της εκδήλωσης αυτής, συναντηθήκαν μέλη και φίλοι του Οικολογικού Ανέμου από όλα τα νησιά του Αιγαίου, συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα, έγινε προγραμματισμός των μελλοντικών μας παρεμβάσεων μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδήλωση του Οικολογικού Ανέμου τον προσεχή Απρίλιο στη Σάμο.