Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ: καταψήφισαν το σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα σχολεία

ΛΑΣ: καταψήφισαν το σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα σχολεία

8

“Πέφτουν οι μάσκες”, τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση για την καταψήφιση του ψηφίσματος που έφερε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, σχετικά με τις παρατάξεις της συμπολίτευσης και μείζονος μειοψηφίας.
“Ηκαταψήφιση του ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για την εκπαίδευση είναι ενδεικτική για το πως χέρι – χέρι μέσα από τον Καλλικρατικό Δήμο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν απροκάλυπτα τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης στην Εκπαίδευση. Να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, γονείς στη Χίο σε ό,τι τους περιμένει στις εργασιακές σχέσεις, το κλείσιμο σχολείων, το φτώχεμα στην τσέπη και το μυαλό των παιδιών μας. Η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 10 Φλεβάρη, στην απεργία στις 23 Φλεβάρη στην είσοδο της Απλωταριάς, η συμπαράταξή τους  με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που ανυποχώρητα και ξεκάθαρα αντιμάχονται αυτές τις πολιτικές μπορεί να είναι μια πρώτη απάντηση”, τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου.
Το σχέδιο ψηφίσματος ήταν το ακόλουθο
:  

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ*

Μετά την επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, τη φορολεηλασία, την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού συστήματος, και το πολυνομοσχέδιο για το δήθεν «νέο σχολείο» ? ήρθαν στη δημοσιότητα τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων, συνεχίζοντας στο ίδιο αντιλαϊκό μονοπάτι με την προηγούμενη κυβέρνηση

Πιο συγκεκριμένα, η ηγεσία του ΥΠΔΒΜ προχωράει σε «πογκρόμ» κατάργησης σχολείων, με διάφορα προσχήματα περί αναβάθμισης της Εκπαίδευσης,

Επί της ουσίας επιδιώκουν να στοιβάξουν τα παιδιά, σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, καταρτίσιμους εργαζόμενους, σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς.

Η απόφαση αυτή, από κοινού με την κατεύθυνση για 25αρια-30αρια τμήματα, το δραματικό περιορισμό των διορισμών, τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του Λαού μας.

Ταυτόχρονα, ανοίγει περαιτέρω ο δρόμος για απολύσεις εκπαιδευτικών με πρόσχημα πάντα, πως όταν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας, μονιμότητα δεν υφίσταται

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης για την «Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος» θα ολοκληρώσει αυτή την επιζήμια για την εκπαίδευση πολιτική!

Απορρίπτουμε ως Δημοτικό συμβούλιο τέτοιες πολιτικές και λογικές και ζητάμε:

         Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου οποιασδήποτε βαθμίδας στο δήμο μας, στο νησί μας, στην πατρίδα μας.

                  Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και 15% του προϋπολογισμού στην Εκπ/ση

                   Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.

         Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία» Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους

                  Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή-Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις- Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

 

*Σημείωση: Το παραπάνω ψήφισμα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο ΔΣ Χίου καταψηφίστηκε από τις δυνάμεις του δικομματισμού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία συλλόγου γονέων 1ου Γυμνασίου για τα έργα στην αυλή του σχολείου
Επόμενο άρθροΝέες κινητοποιήσεις φαρμακοποιών 4 και 7 Φεβρουαρίου