Αρχική Νέα Αθλητικά Δυνατότητα προώθησης λύσης για το θέμα των εγκαταστάσεων του ΝΟΧ αφήνει το...

Δυνατότητα προώθησης λύσης για το θέμα των εγκαταστάσεων του ΝΟΧ αφήνει το υπουργείο Οικονομικών

8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυνατότητα προώθησης λύσης για το θέμα των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Χίου διαφαίνεται από την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε σχετική Ερώτηση – πρόταση  (ΑΠ 6489/22.11.2010) του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής  της ΝΔ,  Κωστή Μουσουρούλη.

 Ο Βουλευτής με δυο Eρωτήσεις είχε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο, την επανεξέταση της αδειοδότησης των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Χίου, στην Μπέλλα Βίστα, επισημαίνοντας ότι η ερμηνεία των υπηρεσιών του Υπουργείου ήταν εσφαλμένη, αδιέξοδη και δημιουργούσε πρόβλημα για την αξιοποίηση τους και την αναβάθμιση της περιοχής.

 Το Υπουργείο Οικονομικών στην απάντησή του, παρότι επιχειρεί να υπερασπιστεί την έως τώρα εσφαλμένη διοικητική ερμηνεία, σημειώνει ότι εξετάζει τη δυνατότητα προώθησης νομοθετικής ρύθμισης για εγκαταστάσεις ναυταθλητικών έργων, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο ΝΟΧ μπορεί να προχωρήσει σε ενέργειες για την αξιοποίηση τους.

 Ο Κωστής Μουσουρούλης σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις για το θέμα των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στην Μπέλλα Βίστα είχαν ως αποτέλεσμα το Υπουργείο Οικονομικών να αφήνει να διαφανεί λύση, η οποία δίνει ελπίδα, αφενός για την επανεγκατάσταση του Ναυτικού Ομίλου Χίου και αφετέρου για την αναβάθμιση της περιοχής. Τώρα πλέον καλείται το Υπουργείο να προχωρήσει τη δέσμευσή του, αλλά και όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της περιοχής και του ΝΟΧ, που εκπροσωπεί επάξια το νησί στα ναυταθλητικά δρώμενα, να διεκδικήσουμε την ευόδωση αυτής της προσπάθειας».