Αρχική Νέα Τοπικά Βολές Χαλλιορή κατά Δημοτικής Αρχής για καθυστέρηση στην επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη

Βολές Χαλλιορή κατά Δημοτικής Αρχής για καθυστέρηση στην επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη

8

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου – αναφορικά με το πρόσωπο που θα στηρίξει η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ για τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης – ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Γιάννης  Χαλλιορής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η δημοτική αρχή σκόπιμα καθυστερεί τη δρομολόγηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης. Χρειάζεται η προκήρυξη της θέσης, η ενημέρωση των ενδιαφερομένων και εύλογος χρόνος για την κατάθεση υποψηφιοτήτων. Στη συνέχεια η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή, με την προϋπόθεση ότι στη μυστική ψηφοφορία θα επιτευχθεί πλειοψηφία 2/3, επί του συνόλου των μελών του οργάνου. Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί – το αργότερο – μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Όμως ο κ. Λαμπρινούδης – βάζοντας στην άκρη τα ουσιώδη –  επιμένει επιπόλαια. Διαρρέει ονόματα υποψηφίων, που φαντάζουν περισσότερο ως συμπαραστάτες της εξουσίας  και λιγότερο του δημότη.

Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε αυτή την πορεία, που ως κατάληξη έχει την απαξίωση και τον εκφυλισμό του θεσμού.

Με βάση την πρόταση που επεξεργαστήκαμε – για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του συμπαραστάτη – θα πάρουμε πρωτοβουλία συζήτησης του θέματος, στο επόμενο κιόλας δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα θα εντείνουμε την προσπάθεια ενημέρωσης όλων εκείνων που αποδεδειγμένα είναι σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη του συγκεκριμένου έργου, με επιτυχία.»

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια επιστολή ΠΣΑΜΕΑ στο Ν. Ροδίτη για εκλογή του σε ΔΣ ΔΗΠΕΘΕ
Επόμενο άρθροΣύλλογος Οικολογίας: καταστρέφουν το Φαράγγι των Καμπιών