Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Χίου: Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Σ.Τσίγκο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Χίου: Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Σ.Τσίγκο

9

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Σ.Τσίγκο

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Χίου στέκεται αλληλέγγυα στον σύντροφο Στεφανή Τσίγκο, ο οποίος ως πρόεδρος του χωριού του (Λαγκάδα) υπερασπίστηκε το δικαίωμα των κατοίκων του να ζουν σε σε καθαρό και υγιεινό περιβάλλον και τώρα διώκεται δικαστικά για αυτό. Η στάση του συντρόφου, ενάντια στη μονάδα εκτροφής βοειδών, η οποία δεν πληρούσε τους κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής, λειτουργούσε υπό την ανοχή και κάλυψη τοπικών αρχών και έβαζε σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, δεν συνιστά παρά την αυτονόητη στάση που θα έπρεπε να έχει κάθε αγωνιστής μα και λογικός άνθρωπος.

 Σε μια περίοδο που τις ανυποχώρητες μάχες των κατοίκων από Λευκίμη μέχρι Κερατέα, ενάντια στην αντιπεριβαλλοντική πολιτική και τα επιχειρηματικά σχέδια του κεφαλαίου και των μεγαλοεργολάβων, που υποβαθμίζουν τη ζωή των ανθρώπων και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, προσπαθούν να τις καταστείλουν με ΜΑΤ, όπλα, χημικά και απειλές, η δίωξη του συντρόφου Τσίγκου έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα, για να δείξει ότι ακόμα και η παραμικρή αντίσταση σε μικρότερης έκτασης περιστατικά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Πόσο μάλλον όταν το Θόλος, ο Κορακάρης, το Αίπος και άλλες περιοχές, παραμένουν στο στόχαστρο της εμπορευματικής εκμετάλλευσης των αετονύχηδων και των πολιτικάντηδων για τις πελατειακές τους συνδιαλλαγές.

 ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τα δεξιά κι “αριστερά” τους αποκούμπια, όσο και  οι τοπικοί τους εκπρόσωποι στις τοπικές αρχές να ξέρουν πως θα βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους κίνημα αντίστασης, στο σύνολο της αντιπεριβαλλοντικής, αντιλαϊκής και κατασταλτικής τους πολιτικής.

 

Άμεση απόσυρση των δικαστικών αγωγών – παύση των διώξεων κατά του συντρόφου Τσίγκου.

Καμία προσπάθεια ποινικοποίησης αγώνων και αγωνιστών δεν πρόκειται να περάσει.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου