Αρχική Νέα Τοπικά Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για Νέο Δικαστικό Μέγαρο

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για Νέο Δικαστικό Μέγαρο

5

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευής νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Χίο. Το νησί πριν από λίγο καιρό μετρούσε καταστροφές και ανυπολόγιστες ζημιές από τις πλημμύρες. Ανάμεσα στα κτίρια που επλήγησαν, ήταν και αυτό που στεγάζει δικαστικές υπηρεσίες.

Όπως, όμως, προκύπτει από έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Χίο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, ενημερώνει τη Βουλή ότι εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων ο προϋπολογισμός του έργου κατασκευής νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών, κ.κ. Φ. Κουβέλη και Ν. Τσούκαλη, οι οποίοι υπογράμμιζαν ότι η κτιριακή υποδομή των δικαστικών υπηρεσιών στη Χίο είναι ανεπαρκής, μετά μάλιστα και από νεροποντές που είχαν φτάσει στις αίθουσες του Πρωτοδικείου και πλημμύρισαν τα υπόγεια, καταστρέφοντας μάλιστα μέρος του αρχείου και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην απάντησή του, αναφέρει ότι την τελευταία διετία για το Πρωτοδικείο της Χίου εγκρίθηκαν πιστώσεις για την προμήθεια και συντήρηση μηχανογραφικού εξοπλισμού, όπως και για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου και το Υποθηκοφυλακείο. Πίστωση για την αναβάθμιση και επέκταση μηχανογραφικού εξοπλισμού εγκρίθηκε επίσης για το Ειρηνοδικείο Χίου.

Σχετικά με το θέμα των κτιριακών υποδομών, ο κ.Καστανίδης, αναφέρει ότι μετά την έγκριση μελέτης εφαρμογής του συνόλου του έργου από το ΔΣ της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», συνεδρίασε το ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων) και ενέκρινε το νέο προϋπολογισμό του έργου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: zougla.gr, Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ: νέο Δ.Σ.- πρόεδρος ο Στρ. Γδύσης
Επόμενο άρθροΚατάληψη Πρωτοδικείου από δικηγόρους