Αρχική Νέα Τοπικά Κοπή πίτας από τη ΝΟΔΕ Χίου και επίσκεψη Γ.Κασαπίδη

Κοπή πίτας από τη ΝΟΔΕ Χίου και επίσκεψη Γ.Κασαπίδη

30

 Ο Βουλευτής Νομού Κοζάνης και Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης θα παραστεί ως εκπρόσωπος του κόμματος και κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟ.Δ.Ε Χίου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011, στις 18.00 στο Ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο».

 Με αφορμή την επίσκεψη έχουν προγραμματιστεί, σε συνεργασία με το γραφείο του Βουλευτή Κωστή Μουσουρούλη και τη ΝΟΔΕ, συναντήσεις με φορείς του νησιού για την ανταλλαγή απόψεων τόσο για τρέχοντα ζητήματα όσο – και κυρίως – για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, με αιχμή το επικείμενο σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

08.00: Συνάντηση με Προεδρείο του Επιμελητηρίου

09.00: Επίσκεψη στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης

09.45: Συνάντηση με Δήμαρχο Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη

10.15: Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο της ΕΜΧ κ. Κ. Γανιάρη

12.00: Επίσκεψη σε εργοστάσιο Mediterra (Καλλιμασιά)

13.30: Επίσκεψη στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής

14.00: Συνάντηση με Προεδρείο και μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

15.00: Συνάντηση με Προέδρους και μέλη Συνεταιρισμών Μαστιχοπαραγωγών

18.00: Εκδήλωση κοπή πίτας ΝΟΔΕ και συνάντηση με μέλη και στελέχη του κόμματος.

 Τον εκπρόσωπο του κόμματος Βουλευτή Ν. Κοζάνης θα συνοδεύει κατά την επίσκεψή του ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης.

 Από πλευράς του οργανωτικού τομέα του κόμματος θα παρίσταται ο αναπληρωτής Υπεύθυνος Οργανωτικού, υπεύθυνος νήσων Αιγαίου και Κρήτης, Γ. Λουλουδάκης.

 Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης στη Χίο.
Η πρώτη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Κωστή Μουσουρούλη στις 18 Μαρτίου 2010.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης είχαν πραγματοποιηθεί επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες του νησιού (εργοστάσια μαστίχας, γάλατος, χυμοί,
mastixspa, ιχθυοκαλλιέργειες, citrus memories) και συναντήσεις με όλους τους φορείς που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή.
Από την πρώτη επίσκεψη είχαν προκύψει χρήσιμα συμπεράσματα για τα θέματα αγροτικής ανάπτυξης του νησιού, καθώς και ειδική αναφορά στις θέσεις του τομέα για τη μαστίχα Χίου και τις δυνατότητες καλύτερης αξιοποίησής της.

 Στα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν κατά την παρούσα επίσκεψη είναι κυρίως το θέμα των αγροτικών συνεταιρισμών, ενόψει της διακηρυγμένης πρόθεσης της Κυβέρνησης να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία. Η σχετική διαβούλευση ενός γενικόλογου κειμένου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης λήγει σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2011. Επίσης θα συζητηθούν θέματα διαδικασιών αποζημιώσεων και εισφορών προς τον ΕΛΓΑ, προβλήματα των εσπεριδοκαλλιεργητών, καθώς και η φορολόγηση των αγροτικών κτημάτων του Κάμπου.

 Κατά την εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Βουλευτής Ν. Χίου Κωστής Μουσουρούλης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β. Ατσάλης.    

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘεατρικό παιχνίδι στην “ΠΥΞΙΔΑ” με την Αυγουστίνα Λυκουρίνα
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση ΔΣ ΟΜΗΡΕΙΟΥ: ημερήσια διάταξη