Αρχική Νέα Οικονομία Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στην καλλιέργεια πατάτας

Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στην καλλιέργεια πατάτας

9

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου υποβάλλονται αιτήσεις για τη Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στην καλλιέργεια πατάτας βάσει του Καν.1405/2006 και Καν.1914/2006».

Συγκεκριμένα η υποβολή της αίτησης– υπεύθυνης δήλωσης παραγωγών καλλιέργειας Ανοιξιάτικης πατάτας  για το έτος 2011 θα γίνεται δεκτή μέχρι και τις 10 Μαρτίου για πατάτες των οποίων η συγκομιδή προβλέπεται να πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο απο 1ης Απριλίου μέχρι 31η Ιουλίου του ιδίου έτους. Η επιδοτούμενη, καλλιεργούμενη έκταση, ανά δικαιούχο πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα με ελάχιστη ανά αγροτεμάχιο το μισό στρέμμα και να έχει δηλωθεί στην Ενιαία αίτηση. Το ποσό ενίσχυσης καθορίζεται σε   60 Ευρώ ανά στρέμμα.

H υποβολή αίτησης ενίσχυσης μετά τη λήξη της προθεσμίας συνεπάγεται μείωση κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα των ποσών που ο δικαιούχος θα είχε δικαίωμα να λάβει, εάν η αίτηση ενίσχυσης είχε υποβληθεί εμπρόθεσμα. Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερών, η αίτηση απορρίπτεται.

Με την αίτηση ενίσχυσης συνυποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 α) Φωτοτυπία του βιβλιαρίου τραπέζης Α.Τ.Ε, στην οποία εμφανίζεται ο αριθμός λογαριασμού και το  ονοματεπώνυμο του παραγωγού .

β) Φωτοτυπία των δυο  όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

γ) Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας .

ε) Για τις ιδιόκτητες εκτάσεις, ο νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας με το πιστοποιητικό μεταγραφής.

 Εάν δεν υπάρχει νόμιμος τίτλος, υποβάλλεται κατ’ εξαίρεση το έντυπο Ε9 της φορολογίας εισοδήματος του αιτούντος, στο οποίο εμφανίζεται το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο.

στ) Για τις μισθωμένες εκτάσεις, το συμβολαιογραφικό έγγραφο ή το ιδιωτικό συμφωνητικό της μίσθωσης, στο οποίο αναγράφεται η τοποθεσία, η έκταση .

 Στην περίπτωση που η διάρκεια της μίσθωσης είναι μεγαλύτερη από εννέα (9) έτη υποβάλλεται συμβολαιογραφικό έγγραφο και το πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου. Τα μισθωτήρια έγγραφα υποβάλλονται θεωρημένα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ  

Τα  απλά  μισθωτήρια διάρκειας  κάτω  των  εννέα  ( 9) ετών , θεωρούνται από  την  Υπηρεσία  μας . Για  τη  θεώρησή  τους όμως  απαιτείται η  επιβολή  ή  επίδειξη αποδεικτικών  κατοχής  του  ιδιοκτήτη, δηλαδή  τίτλο  ιδιοκτησίας  ( συμβόλαιο ) ή  Ε-9  του  ιδιοκτήτη του  αγροτεμαχίου, όπου  θα  καταγράφεται  αναλυτικά  το  κάθε  αγροτεμάχιο . 

ζ) Αντίγραφο της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης του έτους, για το οποίο αιτείται ο παραγωγός την ενίσχυση.

Η αίτηση- Υπεύθυνη δήλωση  υποβάλλεται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας& Κτηνιατρικής Χίου  Κοντογιάννη 8 Χίος, τηλέφωνο 22710-44268.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακός ο φετινός χορός του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών»
Επόμενο άρθροΠεριφερειάρχες Αιγαίου: Συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου