Αρχική Νέα Τοπικά Χρωστούν για έργα στους Δήμους της Χίου από το ΘΗΣΕΑ 2,39 εκ....

Χρωστούν για έργα στους Δήμους της Χίου από το ΘΗΣΕΑ 2,39 εκ. Ευρώ!- Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη

10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανεξόφλητες υποχρεώσεις συμβασιοποιημένων έργων του προγράμματος «Θησέας» ύψους 2,39 εκ. Ευρώ υφίστανται και στους δέκα (10) πρώην Δήμους του Ν. Χίου, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχετική Ερώτηση (Αρ. πρωτ. 9275/ 381/17.1.2011) του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ Κωστή Μουσουρούλη.
Για την «κάλυψη των άμεσων αναγκών», το Υπουργείο Εσωτερικών, παραπέμπει, κατά πάγια τακτική του, σε αίτημα χρηματοδότησης που υπέβαλε προς το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, χωρίς να αναφέρει ποιες είναι αυτές, από ποιους πόρους θα καλυφθούν και πότε.

Στο δε ερώτημα του Κωστή Μουσουρούλη σχετικά με τις προβλέψεις χρηματοδότησης των νέων Δήμων Χίου, Οινουσσών και Ψαρών, το Υπουργείο παραθέτει τη γνωστή νομοθεσία που προβλέπει την έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων μετά από γνώμη της ΚΕΔΚΕ, χωρίς να δίνει καμία ένδειξη ή πληροφορία για το ύψος των πόρων. Σύμφωνα με την απάντηση, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) «βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας», ενώ η αντίστοιχη για τη χρηματοδότηση της ΣΑΤΑ «αναμένεται να καταρτιστεί στο άμεσο προσεχές διάστημα». Έως τότε, η χρηματοδότηση για τους ΚΑΠ γίνεται με το δωδεκατημόριο μηνός Δεκεμβρίου 2010. Σημειώνεται ότι με τον ίδιο τρόπο καλούνται να λειτουργήσουν οι Δήμοι, έως την κατάρτιση του προϋπολογισμού τους που  πρέπει να γίνει στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η απάντηση και η μέχρι σήμερα πορεία συγκρότησης των νέων δομών που προβλέπει ο «Καλλικράτης» επιβεβαιώνει την επισήμανση που είχε, εγκαίρως, κάνει η ΝΔ και ο Κωστής Μουσουρούλης με Eρωτήσεις και τοποθετήσεις του στη Βουλή, για την έλλειψη καλά προετοιμασμένου και συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου εφαρμογής των προβλεπόμενων αλλαγών.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφερειάρχες Αιγαίου: Συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου
Επόμενο άρθροΣτο ΣτΕ προσέφυγε ο ΔΣΧ & ακόμα 9 Δικηγορικοί Σύλλογοι