Αρχική Νέα Τοπικά ΕΣΗΕΠΗΝ: Απεργούν οι δημοσιογράφοι στις 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΣΗΕΠΗΝ: Απεργούν οι δημοσιογράφοι στις 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

7

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, αποφασίζει την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2011 έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2011.
Η άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, η κατάργηση – στην πράξη- θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, οι συνεχείς απολύσεις συναδέλφων και μαζί ο ωμός εκβιασμός εκ μέρους ορισμένων εκ των εργοδοτών, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στους εργασιακούς χώρους και περιβάλλον αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους δημοσιογράφους, σε μια περίοδο μάλιστα που είναι αναγκαία παρά ποτέ η ισχυρή και παρεμβατική φωνή τους.
Οι δημοσιογράφοι ενώνουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους τις δυνάμεις μας ώστε ν’ ανατραπεί μια πολιτική που οδηγεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση μετακυλίοντας τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των ασθενέστερων.
Ζητάμε:
– Την άμεση υπογραφή νέα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εγκατάλειψη κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Σ.Σ.Ε.
– Την ακύρωση των ατομικών «συμφωνητικών» που υπογράφονται με εκβιαστικές τακτικές και καταργούν ασφαλιστικές και εργασιακές κατακτήσεις μέσα σε ένα κλίμα ακρίβειας, απολύσεων και καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων για μια ποιοτική ζωή με ανθρώπινους όρους.
– Την προστασία των θέσεων εργασίας και το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και των μεθοδεύσεων για «εκ περιτροπής» εργασία.
– Τη ρύθμιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας που εργάζονται στο διαδίκτυο.
– Τη λήψη από την Κυβέρνηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί το σύνολο των συναδέλφων σε εγρήγορση. Η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση είναι απάντηση απέναντι σε όλους όσοι θέλουν τους δημοσιογράφους ανασφαλείς, ανασφάλιστους και χειραγωγίσιμους.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και πορείες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚώμη: η θάλασσα πήρε μπαλκόνια και “έθαψε” την παραλία
Επόμενο άρθροΑπεργία, κατάληψη Δημαρχείου και αυγά!