Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος οικολογίας: Υποστήριξη αιτήματος προώθησης ποδηλάτου στη Χίο

Σύλλογος οικολογίας: Υποστήριξη αιτήματος προώθησης ποδηλάτου στη Χίο

17

 

Ο Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου θεωρεί την χρήση του ποδηλάτου στην πόλη ευεργετική τόσο ως προς τους πολίτες όσο και ως προς το περιβάλλον και γι’ αυτό στηρίζει το αίτημα των μελών του “Ποδηλατείν” για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων στα σχολεία και στο κέντρο της πόλης.

 

       Η προώθηση του ποδηλάτου στη Χίο, σε μια πόλη όπου ο αριθμός των αυτοκινήτων αυξάνεται μέρα με τη μέρα και οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου μειώνονται, κρίνεται απαραίτητη αν θέλουμε να αποφύγουμε την περαιτέρω επιβάρυνση του αστικού περιβάλλοντος και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

 

     Το ποδήλατο είναι ένα οικονομικό μεταφορικό μέσο που δεν μολύνει, δεν ηχορυπαίνει, ομορφαίνει το αστικό τοπίο και συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από τα ενεργοβόρα αυτοκίνητα, δίνοντας ταυτόχρονα μερική λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης.

Είναι δε διαδεδομένο και  προσφιλές σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης ,πλην της Ελλάδας.

 

       Καλούμε τους κατοίκους της Χίου, ποδηλάτες και μη, να στηρίξουν και να συνυπογράψουν το αίτημα του <<Ποδηλατείν>>  και ζητάμε από το Δήμο Χίου να το αποδεχθεί και άμεσα να προχωρήσει στην υλοποίησή του. Για να γίνει η Χίος πιο όμορφή, πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη.

 

 

                                                          Η Γ.Σ  ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚώμη: η θάλασσα πήρε μπαλκόνια και “έθαψε” την παραλία
Επόμενο άρθροΑπεργία, κατάληψη Δημαρχείου και αυγά!