Αρχική Νέα Τοπικά Ξεκίνηση η δίκη για την υπόθεση της Αγγελικής, απορρίφθηκαν οι ενστάσεις του...

Ξεκίνηση η δίκη για την υπόθεση της Αγγελικής, απορρίφθηκαν οι ενστάσεις του κατηγορούμενου γιατρού Ρουμελιώτη

60

Αποφασισμένο να προχωρήσει την εκδίκαση της υπόθεσης της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου είναι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου.

Τις ενστάσεις του συνηγόρου υπεράσπισης ενός από τους νέους κατηγορούμενους, του χειρουργού γιατρού Θανάση Ρουμελιώτη που ήταν εφημερία την αποφράδα ημέρα της 8ης Απριλίου 2006 στη Χειρουργική κλινική της Χίου όπου νοσηλεύτηκε η δημοσιογράφος Αγγελική, απέρριψε μετά και την αιτιολόγηση της Εισαγγελέας της έδρας το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος υπεράσπισης Νίκος Κωνσταντόπουλος επικαλέστηκε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία λόγω του ότι η διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών με την οποία είχε απορριφθεί η προσφυγή Ρουμελιώτη είχε παραδοθεί επίσημα σε χρόνο μικρότερο των 8 ημερών. Όμως το δικαστήριο έκρινε ότι η καταρχήν παράδοση δια θυροκόλλησης εντός του προβλεπόμενου χρόνου έστω και αν επρόκειτο φωτοτυπία από fax ήταν νόμιμη.

Σοβαρό δικονομικό θέμα αποτελούσε και το ζήτημα της αναρμοδιότητας του δικαστηρίου. Με το νέο νόμο Καστανίδη που ισχύει από 23/12/2010 οι υποθέσεις για αμέλεια εκδικάζονται από τα μονομελή Πλημμελειοδικεία. Όμως κατά την εισαγγελέα Εμμανουέλλα Κετσιατζή καλώς εισήχθη στο Τριμελές διότι το κλητήριο θέσπισμα είχε εφαρμοστεί και αποσταλεί προ της 23/12.

Σοβαρό θέμα έγκειται όμως στο γεγονός ότι τα σχετικά κλητήρια θεσπίσματα για τους κατηγορούμενους Θ. Ρουμελιώτη και Στέλιο Βλατάκη που εστάλησαν από την ίδια με κούριερ παρόλο που παρελήφθησαν από το Τμήμα Δικαστικών Επιδόσεων της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών χάθηκαν. Η εισαγγελέας Χίου το πληροφορήθηκε μετά τις 23/12 οπότε και εστάλησαν νέα. Μάλιστα για το θέμα έχει κάνει σχετική αναφορά ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Το παράδοξο στην υπόθεση αυτή θα ήταν στην περίπτωση που γινόταν δεκτό το θέμα της αναρμοδιότητας ότι στην ίδια πόλη με ίδιους μάρτυρες δικηγόρους κλπ θα εξεταζόταν για 4 κατηγορούμενους γιατρούς η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και για 2 άλλους στο Μονομελές.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε στη συνέχεια ότι αποχωρεί αφού ήταν εξουσιοδοτημένος από τον πελάτη του να κάνει μόνο αυτές τις παρεμβάσεις και λέγοντας ότι θα φτάσουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Έτσι η πρωτόγνωρη για τα χρονικά του νησιού δίκη συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή με την εκ νέου κατάθεση του συζύγου της Αγγελικής, Θοδωρή Πυλιώτη (τον περασμένο Δεκέμβριο είχε καταθέσει επί 4 ημέρες) και με το συγκεκριμένο κατηγορούμενο χειρουργό Θ. Ρουμελιώτη να δικάζεται ερήμην.

Και όλα αυτά την ώρα που η 44χρονη δημοσιογράφος, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, παραμένει τετραπληγική, με αλαλία, τραχειοστομία, αδυναμία κατάποσης αλλά με πλήρη πνευματική διαύγεια, να περιμένει τη δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες τόσο για το συμβάν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ όπου δέχτηκε τη βίαιη επίθεση του σεκιουριτά στην προσπάθειά της να κάνει ρεπορτάζ και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χίου για την κατηγορία της αμέλειας γιατρών εις βάρος της.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: Κι όμως τα μάτια μου είναι ακόμα ανοιχτά και φωνάζουν (αλληλεγγύη στην δημοσιογράφο Αγγ. Χατζηδημητρίου)
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για τον καρκίνο του προστάτη στο ΟΜΗΡΕΙΟ