Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 2η ημέρα- απών ο Αθ. Ρουμελιώτης

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 2η ημέρα- απών ο Αθ. Ρουμελιώτης

8

Ομαλά παρά τις μικρές διαφωνίες για την τήρηση της δικονομικής διαδικασίας συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα της νέας δίκης, για την εκδίκαση της υπόθεσης του τραυματισμού της δημοσιογράφου Α. Χατζηδημητρίου. Αίσθηση προκάλεσε ότι από τη διαδικασία απείχε για δεύτερη ημέρα, ο φερόμενος ως βασικός κατηγορούμενος Α. Ρουμελιώτης αφού δεν παρέστη είτε ο ίδιος είτε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Ν. Κωνσταντόπουλος.

Στη δίκη της Παρασκευής, ως βασικός μάρτυρας ήταν ο σύζυγος της Αγγελικής, Θ. Πυλιώτης, ο οποίος αφηγήθηκε εν τάχει τα περιστατικά που συνέβησαν πριν από περίπου πέντε χρόνια τόσο στο χώρο της ΔΕΗ όσο και στο χώρο του Νοσοκομείου, μέχρι και την άφιξη της Αγγελικής στο «Γεννηματάς».

Η κατάθεση Πυλιώτη

Επαναλαμβάνοντας τα βασικά σημεία της αρχικής του κατάθεσης, ο Θ. Πυλιώτης, ανέφερε ότι όλα συνέβησαν όταν η Αγγελική προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς σε μία από τις γεννήτριες του σταθμού παραγωγής ενέργειας στην περιοχή της Λευκωνιάς.

Παράλληλα τόνισε προς το δικαστήριο ότι η Αγγελική ήταν μαχητική δημοσιογράφος και απλά άσκησε το συνταγματικό δικαίωμα κάθε ευσυνείδητου δημοσιογράφου που είναι να πληροφορεί την κοινή γνώμη για τόσο σημαντικά ζητήματα.

Το νέο στοιχείο

Σημαντικό σημείο της δίκης, ήταν η προσκόμιση φωτογραφιών από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, με τις οποίες φαίνεται ότι ο χώρος της ΔΕΗ ένα μήνα μετά το συμβάν, δεν ήταν περιφραγμένος και άρα παραβιάστηκε από την δημοσιογράφο, αλλά ήταν ανοικτός και μπορούσε να μπει ο οποιοσδήποτε μέσα.

Τα γεγονότα του Νοσοκομείου

Η συζήτηση στο δικαστήριο, γρήγορα ξέφυγε από τα συμβάντα στο χώρο της ΔΕΗ και επεκτάθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο της Χίου, με τον Θ. Πυλιώτη να υπογραμμίζει ότι ουδέποτε μέχρι και την αεροδιακομιδή της Αγγελικής στην Αθήνα, δεν αναφέρθηκε στον ίδιο από κανέναν η πιθανότητα εγκεφαλικού έστω και με την έννοια του ισχαιμικού επεισοδίου.

Στην κατάθεσή του ο σύζυγος της Αγγελικής υπογράμμισε ότι, οι βίαιες επαναλαμβανόμενες κινήσεις από τον φύλακα της ΔΕΗ, ήταν αυτές που οδήγησαν την Αγγελική στο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι κόντρες των γιατρών

Παράλληλα για άλλη μία φορά ήρθαν στην επιφάνεια οι κόντρες των ιατρών του Νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό σημείο της απολογίας του Θ. Πυλιώτη, φανέρωσε την ασυνεννοησία των ιατρών του «Σκυλίτσειου», αναφέροντας ότι ενώ βρισκόταν έξω από τον θάλαμο της αξονικής τομογραφίας, μαζί και η Ελπίδα Τσρουή, άκουσαν μια έντονη συζήτηση μεταξύ των Χαλκιά- Ρουμελιώτη και Γιαννούλου. Τότε, όπως είπε ο ίδιος, ο Κάβουρας που ήταν έξω μαζί τους, τους είπε ότι τσακωνόταν για το ποιος θα υπογράψει για την αεροδιακομιδή της Αγγελικής στην Αθήνα.

Ερωτήσεις Βλατάκη

Ενδιαφέρον είχαν οι ερωτήσεις του ειδικευόμενου τότε γιατρού Στέλιου Βλατάκη, ο οποίος αρνήθηκε ότι είχε αναφερθεί στον νευρολόγο στις 3.30, ενώ στην ερώτηση του προς τον Θ. Πυλιώτη αν από τις 1.30μ.μ. μέχρι τις 7.00μ.μ. είδε άλλο γιατρό του πήρε αρνητική απάντηση.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: TVPATRIDA.GR