Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Συλλογή υπογραφών για τον Codex Alimentarius, τι είναι αυτός ο κωδικός;

Συλλογή υπογραφών για τον Codex Alimentarius, τι είναι αυτός ο κωδικός;

34

 

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

 

 

Συλλογή υπογραφών για τον Codex Alimentarius


Από 1 Απριλίου θα μπει δυναμικά στην ζωή όλων των ευρωπαίων ο Codex Alimentarius (Διατροφικός Κώδικας), αλλά πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από αυτόν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα… (http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp), αποστολή του είναι να «προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου, προωθώντας παράλληλα τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής και λαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς».

Στην πραγματικότητα όμως ο Κώδικας ίσως θα μπορούσε να περιγραφεί ακριβέστερα ως ένας οικονομικά επωφελής μηχανισμός ελέγχου του πληθυσμού μέσω του οποίου η ανερχόμενη Παγκόσμια Κυβέρνηση καθοδηγούμενη κυρίως από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, αποβλέπει στη λύση του προβλήματος που λέγεται υπερπληθυσμός. Αυτή είναι αλώστε και η ορθή ερμηνεία όλων των απαράδεκτων μέτρων που θα διαβάσετε πιο κάτω : κατά την γνώμη τους γίναμε πολλοί και ο πλανήτης δεν μπορεί να μας τρέφει πια με φυσικά προϊόντα.

Γι΄αυτό όλες οι τροφές πρέπει να επεξεργαστούν, να ακτινοβοληθούν και να μεταλλαχθούν μέχρι ο πληθυσμός να φτάσει σε παραδεκτά επίπεδα, δηλαδή σε περίπου 2 δισεκατομμύρια σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις. Εάν το ανθρώπινο είδος θα αντέξει την μετάλλαξή του ή τι θα συμβεί μετά, κάνεις από αυτούς δεν ξέρει και υποθέτω ότι ούτε ενδιαφέρονται, όπως δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι δεν είναι θεοί ώστε μέσω της διατροφής να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου και να αποφασίσουν ποιος θα ζήσει και ποιος όχι. Διαβάστε μερικές λεπτομέρειες τώρα για να καταλάβετε καλύτερα τις προθέσεις τους.

Η λειτουργία του Διατροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization – FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό (World Health Organization – WHO).

Υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής είναι μια επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο εμπνευστής του διατροφικού κώδικα στη σύγχρονη εκδοχή του είναι ο derMeer, η εταιρία του οποίου παρασκεύαζε από το θανατηφόρο μείγμα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων, μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί . Μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 από τα μέλη της από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης, η εταιρία «διασπάστηκε» σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer. Η ιδέα που εισηγήθηκε ο derMeer μετά την αποφυλάκιση του αφορούσε στον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από την τροφή -η οποία έμελλε να υλοποιηθεί αρκετά χρόνια αργότερα.

Εχοντας τη λογική των ναπολεόντιων νόμων – αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής :

– Θα απαγορευτεί η χρήση των περισσότερων βιταμινών, μετάλλων και βοτάνων για την «πρόληψη, αντιμετώπιση ή θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης ή ασθένειας», χαρακτηρίζοντάς τις «τοξίνες ή δηλητήρια». Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά (λέμε τώρα …) στοιχεία θα είναι περιορισμένα και μόνο σε μην θεραπευτικές δοσολογίες και θα περιλαμβάνουν «ευεργετικές» ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα.

Η σχετική απαγόρευση θα γίνει κατά αντίστοιχο τρόπο με τις ναρκωτικές ουσίες και οι ενδεχόμενοι χρήστες θα τιμωρηθούν με ποινή φυλακής. Για παράδειγμα, η μέντα και το σκόρδο θα θεωρηθούν ναρκωτικά τρίτου βαθμού που μπορούν να διακινηθούν μόνο από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, ενώ οι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα επιτραπούν μόνο σε αμελητέες ποσότητες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.

– Θα ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε). Τέτοιου είδους πληροφόρηση ενδέχεται να θεωρηθεί συγκεκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και ίσως να οδηγήσει σε οικονομικές κυρώσεις για την εμπλεκόμενη χώρα.

– Η εναλλακτική ιατρική στην οποία και σήμερα μόνο λίγοι έχουν πρόσβαση λόγο μην κάλυψης των εξόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία (παρότι αποδεδειγμένα παρέχει στις περισσότερες περιπτώσεις καλύτερες, φτηνότερες και πιο ακίνδυνες λύσεις) θα απαγορευτεί στο σύνολο της.

– Κάθε είδος τροφής θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία. Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας».

– Όλες οι αγελάδες που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε όλο τον πλανήτη θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αγωγή με τη γενετικά τροποποιημένη αυξητική ορμόνη των βοοειδών της γνωστής Μονσάντο

– Όλα τα ζώα που θα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή θα υποβάλλονται σε αγωγή με ισχυρά αντιβιοτικά και εξωγενείς αυξητικές ορμόνες,

– Θα επανεισαχθεί η χρήση στη διατροφή επικίνδυνων και καρκινογόνων εντομοκτόνων συμπεριλαμβανομένων και επτά από τα θεωρούμενα ως δώδεκα χειρότερα (όπως π.χ. το DDT, το εξαχλωροβενζόλιο, το αλντρίν και το , τοξαφαίνιο), η χρήση των οποίων απαγορεύτηκε στη σύνοδο της Στοκχόλμης το 1991 από 176 χώρες. Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι στο εξής καμία χώρα δεν θα έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την εισαγωγή και να προβεί σε απαγόρευση της κυκλοφορίας τροφίμων που περιέχουν τα παραπάνω -χαρακτηρισμένα ως εξαιρετικά επικίνδυνα, με μόνιμες επιπτώσεις- χημικά, καθώς αυτό θα σήμαινε παραβίαση των διεθνών κανονισμών εμπορίου, οδηγώντας σε εξοντωτικές οικονομικές κυρώσεις.

– θα επιτραπει τη συσσώρευση σε επικίνδυνα και τοξικά επίπεδα της αφλατοξίνης (0,5 ρρο) στο γάλα, Πρόκειται για τη δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία (από τις μη σχετιζόμενες με ραδιενεργό ακτινοβολία), η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές που έχουν αναπτύξει μύκητες (μούχλα) κατά την αποθήκευση τους.

– Η χρήση αυξητικών ορμονών και αντιβιοτικών θα καταστεί υποχρεωτική σε όλα τα είδη ζώων, πτηνών, πουλερικών και ψαριών που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή. Θα επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η εισαγωγή άγνωστων και δυνητικά θανάσιμων γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών σε ζώα, ψάρια και πτηνά. Θα επιτραπούν αυξημένα επίπεδα σε κατάλοιπα από -γνωστά για τις τοξικές τους επιπτώσεις σε ανθρώπους και ζώα- εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα.

Συνέπειες :

Η χορήγηση τροφής αποστραγγισμένης από κάθε είδους θρεπτικές ουσίες, βομβαρδισμένης με ακτινοβολία και γεμάτης με τοξίνες, ορμόνες και φυτοφάρμακα-εντομοκτόνα, είναι πραγματικά ο ταχύτερος και πλέον επωφελής οικονομικά τρόπος για τη δημιουργία ενός κύματος κρουσμάτων από ασθένειες, για τις οποίες η μόνη ενδεδειγμένη δράση θα είναι η επίσης τοξική φαρμακευτική αγωγή. Η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία περίμενε την επικείμενη εναρμόνιση όλων των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου με τον Codex Alimentarius για χρόνια…

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Προϊόντων Γεωργικής Παραγωγής (ΡΑΟ) και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (WΗΟ), από μόνη της η οδηγία για ελαχιστοποίηση της χρήσης βιταμινών και μετάλλων εκτιμάται ότι θα επιφέρει μέσα σε μια δεκαετία τον θάνατο τουλάχιστον 3 δισ. ανθρώπων. Από τους θανάτους αυτούς, το 1 δισ. θα προέλθει απευθείας από τη στέρηση τροφής, ενώ τα υπόλοιπα 2 δισ. θα επέλθουν ως συνέπεια της κακής ποιότητας διατροφής από εκφυλιστικές ασθένειες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, όπως είναι οι διάφορες μορφές καρκίνου, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Αντίσταση στον Κώδικα

Αγαπητοί φίλοι, βοηθήστε και εσείς να σταματήσει αυτή η λαίλαπα. Ενημερωθείτε, ενημερώστε και προστατέψτε με κάθε τρόπο τα δικαιώματά σας τα οποία παραβιάζονται βάναυσα από τον Codex Alimentarius. Ένα από τα πρώτα και τα απλούστερα πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι να υπογράψετε την παρακάτω αίτηση προς την ΕΕ να αποσύρει την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης, η οποία είναι μάλλον το πρώτο δραστικό μέτρο του Codex Alimentarius στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ, το αντίστοιχο δραστικό μέτρο πρέπει να είναι ο πρόσφατοςνόμος S510 το οποιο απαγορεύει την παραγωγή τροφίμων στο κήπο και στο κτήμα … ( S510 – The Food Safety ModernizationAct , Make it Illegal to Grow, Share, Trade or Sell Homegrown Food ) Δείτε ποιο κάτω το σχετικό video με τίτλο Αστυνομία τροφίμων.

1. Η αίτηση :

Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης

Ελληνική μετάφραση του “Stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive”

The People forbid the EU forbidding herbs

Δημοσιευμένο από την Heidi Stevenson στις 12 Οκτωβρίου 2010
Κατηγορία: Πολιτικά Δικαιώματα
Περιοχή: Ευρώπη
Στόχος: Comité Επιτροπή Αιτήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης

Απευθυνόμαστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως σταματήσει την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης (ΚΟΠΦΠΦΠ), Κατευθυντήρια Οδηγία 2004/24/ΕC, η οποία πρόκειται να καταργήσει την πρόσβαση στην τεράστια πλειοψηφία των φαρμάκων φυτικής προέλευσης από την 1η Απριλίου του 2011.

Η ΚΟΠΦΠΦΠ περιορίζει τα δικαιώματα του κάθε Ευρωπαίου πολίτη στην αυτοδιάθεση όσον αφορά την διαχείρηση της υγείας του. Πηγαίνει πολύ πέρα από λογικούς ελέγχους πάνω σε επικίνδυνα προϊόντα και εισέρχεται στην σφαίρα του καταναγκασμού περιορίζοντας τις επιλογές για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας.

Η πρόσβαση του κοινού σε φυτικά προϊόντα που παραδοσιακά βρίσκονται στην ελεύθερη διάθεση όλων πρέπει να συνεχιστεί αδιάκοπα.

[Παρακαλώ έχετε υπόψιν ότι η ΕΕ απαιτεί έγκυρες διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως. Εάν δεν συμπεριληφθεί η διεύθυνση ή η ημερομηνία γεννήσεως σας, η υπογραφή σας μπορεί να μην υπολογιστεί. Όλες οι πληροφορίες θα παραμείνουν εμπιστευτικές. Οι διευθύνσεις και οι ημερομηνίες γεννήσεως δεν είναι ορατές στο κοινό και μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας. ]

Υπογράφετε εδώ: http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html

Το πρωτότυπο στα αγγλικά http://www.gopetition.com/petition/39757.html

Η ελληνική μετάφραση http://www.gaia-health.com/articles301/000315-greek.shtml

Υπέγραψε εσύ, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί σου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, διάδωσε, ενημέρωσε όσο περισσότερους μπορείς και βάλε τα δυνατά σου ώστε να συγκεντρωθούν πολλές υπογραφές. Δώσε άφοβα τα στοιχεία σου για να μετρήσει η υπογραφή σου.

Codex Alimentarius & Κατευθυντήρια Οδηγία 2004/24/ΕC

2. Τα Βασικά :

Brussels moves against herbalists

http://www.youtube.com/watch?v=ZqoEOBoRh_s&feature=player_embedded

Αστυνομία τροφίμων

Ο νέος νόμος στις ΗΠΑ που απαγορεύει την παραγωγή τροφίμων στο κήπο και στο κτήμα ….

http://www.youtube.com/watch?v=bC5yPmD0vds&feature=player_embedded

CODEX ALIMENTARIUS-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

http://www.youtube.com/watch?v=FwotSVD0BSo

3. Περισσότερα :

Videos:

We Become Silent: The Last Days of Health Freedom

part 1 http://www.youtube.com/watch?v=Qjd7b4lHRl8

part 2 http://www.youtube.com/watch?v=WDmDiCCurlQ&NR=1

Population Reduction 2012 (Codex Alimentarius)

http://www.youtube.com/watch?v=h93lkcv6Ees&feature=related

HD ‘SHADOWS of the FUTURE’ a short WakeTF Up! Codex Alimentarius

http://www.youtube.com/watch?v=r5YVcNuRerk

Codex Alimentarius Lecture by Ian R. Crane

http://www.ianrcrane.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=12

Άρθρα :

Codex Alimentarius: Population Control under the Guise of Consumer Protection

http://www.naturalnews.com/024128.html

Codex Alimentarius – dare you ignore it?

http://www.natural-health-information-centre.com/codex-alimentarius.html

The History of Health Tyranny: Codex Alimentarius, part 1

http://innerhealthandwellbeing.blogspot.com/2010/11/history-of-health-tyranny-codex.html

Codex Alimentarius, Control over the Food Supply and World Government

http://innerhealthandwellbeing.blogspot.com/2010/11/codex-alimentarius-control-over-food.html

The Codex, Fluoride, Auschwitz, Monsanto Connection

http://innerhealthandwellbeing.blogspot.com/2010/11/codex-fluoride-auschwitz-monsanto.html

http://www.eu-facts.org/en/index.html
http://www.health-peace-justice.org/
http://www.profit-over-life.org/
http://www.thenhf.com/

http://www.way-of-the-wild-rose.com/codex_alimentarius_68.html

http://www.stopcodex.org/index.html