Αρχική Νέα Τοπικά ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ- ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ: Νεκρός 55χρονος γιατί δεν έχει πλοίο για Σάμο…

ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ- ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ: Νεκρός 55χρονος γιατί δεν έχει πλοίο για Σάμο…

10

 

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου ΑγαθονησίουΕυάγγελου Κοττορού και των κατοίκων, προκάλεσε ο τραγικός θάνατος 55χρονου ταχυδρομικού υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς δεν υπήρχε πλοίο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της γειτονικής Σάμου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Η απώλεια του συνανθρώπου μας από το Αγαθονήσι ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τόσο το πρόβλημα υγείας όσο και αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του ακριτικού μας νησιού, αλλά και όλων των Δωδεκανήσων μας»,τονίζει σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή.

Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τη νησιωτική πολιτική, κάνει λόγο για μία άνευ προηγουμένου, εγκληματική αμέλεια και καταγγέλλει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που δεν επιτρέπουν στο Λιμενικό Σώμα, τη μοναδική, όπως χαρακτηρίζει ελπίδα του νησιού, να παρέχει βοήθεια σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης.

Επισημαίνεται, ότι το Αγαθονήσι είναι εδώ και δέκα ημέρες αποκομμένο από τις ακτοπλοϊκές γραμμές, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί ορατά πλέον ο κίνδυνος, να τελειώσουν φάρμακα και τρόφιμα.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός ο δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττορός δήλωσε στην aftodioikisi.grτα εξής:

«Καταρχάς θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου και τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του άτυχου συνανθρώπου μας.

Τονίζω, ότι η αγανάκτηση των κατοίκων Αγαθονησίου έχει μετατραπεί πλέον σε οργή και θυμό.

Καθιστώ σαφές ότι λύσεις αποσπασματικού κι ευκαιριακού χαρακτήρα δε τις δεχόμαστε γιατί δεν επιλύουν τα πάγια προβλήματα του νησιού. Ως εκ τούτου, απαιτούμε μόνιμες και ασφαλείς λύσεις.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφήνει το Αγαθονήσι στο έλεος του Θεού για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Να σημειωθεί πως οι εξελίξεις στο Αγαθονήσι, προκάλεσαν την παρέμβαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη ο οποίος είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τοναρμόδιο γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρη Χαλκιώτη, από τον οποίο ζήτησε να υπάρξουν έκτακτες τροποποιήσεις δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Αγαθονησίου.


ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr