Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη Γερουλάνου στη Λέσβο- ενημέρωση από θεματική αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουρισμού

Επίσκεψη Γερουλάνου στη Λέσβο- ενημέρωση από θεματική αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουρισμού

15

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

      Παρουσία του Υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κας Λίνας Μενδώνη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 στη Μυτιλήνη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή, Περιφερειακούς Συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων Τουρισμού και Πολιτισμού.

      Στην σύσκεψη συμμετείχε και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Λίτσα Λύκου, η οποία είχε την ευκαιρία να θίξει θέματα που αφορούν τα νησιά μας και που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου.

      Συγκεκριμένα η κα Λύκου συζήτησε το θέμα της καλύτερης στελέχωσης του Γραφείου ΕΟΤ Βορείου Αιγαίου, τόσο στην έδρα της Περιφέρειας, όσο και στη Χίο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση επαγγελματιών του κλάδου. Συζήτησαν επίσης το θέμα της μαρίνας στη Χίο η οποία θα δώσει μεγάλη ώθηση στον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς επίσης την έλλειψη υποδομών για την στήριξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αποτελούν βασικό πυλώνα τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

      Η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τις δράσεις που στοχεύουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας από την Τουρκία, τα πεδία αλλά και τις προοπτικές συνεργασίας με τη γείτονα χώρα, ζητώντας παράλληλα και τη συνδρομή του Υπουργείου. Δεν παρέλειψε βέβαια να εκφράσει και ευχαριστίες για τις παρεμβάσεις και ενέργειες του κ. Γερουλάνου στο θέμα του Μουσείου Μαστίχας.

      Ο κ. Υπουργός στην δική του εισήγηση ενημέρωσε του αρμόδιους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για το νομοσχέδιο που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας για την τουριστική βιομηχανία, την χρήση των ελληνικών τουριστικών ακινήτων από τους καλλικρατικούς δήμους, την διεκδίκηση κονδυλίων τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής μέσω του ΕΣΠΑ καθώς επίσης και για  την επικέντρωση, στις παρούσες συνθήκες αγοράς και με δεδομένους του οικονομικούς περιορισμούς, στη χρήση του Διαδικτύου ως βασικού μέσου προβολής.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εκπόνηση σχετικής μελέτης και προγράμματος από το Υπουργείο ηλεκτρονικής ξενάγησης στα Μουσεία.

      Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ήταν η πρώτη επιλογή του κ. Υπουργού  για ενημέρωση και επαφές με τις Περιφέρειες της Επικράτειας.

 

                                                     

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: Κι όμως τα μάτια μου είναι ακόμα ανοιχτά και φωνάζουν (αλληλεγγύη στην δημοσιογράφο Αγγ. Χατζηδημητρίου)
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για τον καρκίνο του προστάτη στο ΟΜΗΡΕΙΟ