Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Μακριδάκης: αναίτια επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση υπέρ των μεταναστών απεργών...

Γιάννης Μακριδάκης: αναίτια επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση υπέρ των μεταναστών απεργών πείνας

15

Όσοι βρεθήκαμε σήμερα, 1-3, έξω από τη Βουλή για να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας μετανάστες, γίναμε μάρτυρες της ξεδιάντροπης, φασιστικής τακτικής με την οποία η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες.
Μια ειρηνική συγκέντρωση και μία συνέντευξη τύπου διοργανωμένη από αλληλέγγυους στους μετανάστες ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, μεταμορφώθηκε ξαφνικά και απρόκλητα σε θερμό επεισόδιο το οποίο θα μπορούσε να λάβει για άλλη μια φορά τρομακτικές διαστάσεις αν οι διαμαρτυρόμενοι δεν επεδείκνυαν ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση.
Η επίθεση που δεχτήκαμε δίχως λόγο και αιτία από τις δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ, οι σπρωξιές και οι κλοτσιές με τις οποίες φιλοδώρησαν ανθρώπους, το πνευματικό διαμέτρημα των οποίων ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν τα κούφια τους κράνη και τα ξετσίπωτα κεφάλια των πολιτικών εντολέων τους, είναι η πλέον τρανταχτή απόδειξη για το ότι ζούμε σε καθεστώς δικτατορίας, με κυβερνώντες οι οποίοι θεωρούν τους πολίτες αποβράσματα, κοπρίτες, μιάσματα και θέλουν με κάθε τρόπο να τους απομακρύνουν από το οπτικό τους πεδίο.
Διότι αυτό ήταν σήμερα το όλο ζήτημα. Να μην γίνει η συνέντευξη τύπου μπροστά στο κτίριο της Βουλής, υποθέτω για λόγους συμβολικούς. Δυστυχώς όμως όλοι καταλάβαμε για μια ακόμη φορά ότι το ιστορικό αυτό κτίριο και σύμβολο της (πάλαι ποτέ) ελληνικής δημοκρατίας είναι εδώ και χρόνια μαγαρισμένο εσωτερικά.

Γιάννης Μακριδάκης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔ.Σ.Χίου: αποφάσεις στη συνεδρίαση της 26/2/11
Επόμενο άρθροΔημήτρης Μενιάδης: Αντιγυραντικά λασπόλουτρα στην παραλία της Αγίας Ειρήνης στην Ελάτα