Αρχική Νέα Τοπικά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ανεξάρτητος ο Λημνιός Βαγγέλης Γιαρμαδούρος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ανεξάρτητος ο Λημνιός Βαγγέλης Γιαρμαδούρος

7
Δυο μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής και μόλις 40 μέρες μετά τη συνολική αντίδραση των περιφερειακών συμβούλων της Λήμνου στη μη τοποθέτηση αντιπεριφερειάρχη από το νησί, ήρθε η πρώτη ανεξαρτητοποίηση από τον περιφερειακό σύμβουλο της συμπολίτευσης Βαγγέλη Γιαρμαδούρο.

Η ανεξαρτητοποίηση του Βαγγέλη Γιαρμαδούρου θεωρήθηκε αναμενόμενη, καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα προχωρούσε σ’ αυτή την απόφαση αν ο περιφερειάρχης δεν όριζε άμεσα αντιπεριφερειάρχη από τη Λήμνο.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, με δηλώσεις του στο «ΕΜΠΡΟΣ» αναφέρει ότι όλα τα ζητήματα που είχαν τεθεί σχετικά με τον τρόπο διοίκησης της Λήμνου έχουν επιλυθεί και δηλώνει έκπληκτος από τη στάση του κ. Γιαρμαδούρου. «Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του», σημείωσε ο κ. Γιακαλής, τονίζοντας στη συνέχεια: «Η Λήμνος δε θα απαξιωθεί, θα πάρει εκείνο το οποίο δικαιούται. Στο τελευταίο ταξίδι μου στη Λήμνο είχα ενημερώσει όλους του περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας, όπως και τον κ. Γιαρμαδούρο. Από τότε έχει δοθεί λύση στα ζητήματα τα οποία ετέθησαν και αναμένουμε τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σ’ όλα τα οποία αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαρμαδούρος, έχουν βρεθεί λύσεις και με εκπλήσσει η στάση του.»

Πολιτικό θέμα;
Η συγκεκριμένη ανεξαρτητοποίηση εγείρει, όμως, και πολιτικό θέμα, καθώς ο κ. Γιαρμαδούρος είναι και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΠΑΣΟΚ στη Λήμνο. Το γεγονός ότι η περιφερειακή παράταξη «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» είχε υποστηριχθεί από το κυβερνών κόμμα – σύμφωνα με τον κ. Γιαρμαδούρο – «δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας. Έδωσα χρόνο περίπου ένα μήνα για να υπάρξει μια εξομάλυνση των σχέσεων μας. Δεν υπήρξε καμμιά διάθεση συνεργασίας από πλευράς του περιφερειάρχη και κυρίως στο θέμα διοίκησης της Λήμνου», είπε ο κ. Γιαρμαδούρος.
Χθες το πρωί, με επιστολή του στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Γιαρμαδούρος ανακοίνωσε την απόφασή του για την ανεξαρτητοποίησή του από την περιφερειακή παράταξη «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο», καθώς και από τη θέση του τακτικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία προσφάτως είχε εκλεγεί.
Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο κ. Γιαρμαδούρος τονίζει ότι το κομβικό σημείο έχει να κάνει «με τον εξοβελισμό της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, τόσο σε επίπεδο εκπροσώπησή της με το μη ορισμό αντιπεριφερειάρχη από το νησί ενός εκ των τριών της πλειοψηφίας, όσο και στη διοίκηση των περιφερειών του πρώην επαρχείου και σημερινών πλέον υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, που παραμένουν ακέφαλες σε πολιτικό επίπεδο και με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαρμαδούρο, ο περιφερειάρχης, που είναι και ο διοικητής όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας, «θα έρθει λοιπόν να κατοικεί στη Λήμνο για το λόγο αυτό ή θα το κάνει με τον περίφημο ορισμό κατ’ αντιγραφή που βγήκε του εντεταλμένου συμβούλου, που είναι ουσιαστικά ένα μηδέν». Να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε ανακοινώσει για τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου της Λήμνου το όνομα του Βαγγέλη Γιαρμαδούρου, κάτι που από την πρώτη στιγμή ο κ. Γιαρμαδούρος δεν έκανε αποδεκτό, επιμένοντας στον ορισμό αντιπεριφερειάρχη από τη Λήμνο.

 
ΠΗΓΗ: ΕΜΠΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή: Εγκεκριμένες πιστώσεις που αφορούν στην επιδότηση των άγονων γραμμών
Επόμενο άρθροΟ ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ: Αιτήματα για επισκευές οδών