Αρχική Νέα Τοπικά Συναυλία συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας

Συναυλία συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας

17

Στα πλαίσια των δράσεων συμπαράστασης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή, 4 Μάρτη, συναυλία στην κεντρική πλατεία Βουνακίου στις 6.30 μ.μ. από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες
Χίου – “ΛΑΘΡΑ;”.
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εξάλλου συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Απεργία πείνας και στο Μερσυνίδι
Εν τω μεταξύ με ανάλογα αιτήματα με τους απεργούς πείνας της “Υπατίας” στην Αθήνα και της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν την περασμένη Κυριακή και πέντε μετανάστες Παλαιστινιακής καταγωγής που βρίσκονται στο Κέντρο κράτησης στο Μερσινίδι, διεκδικώντας σύμφωνα με τη δικηγόρο και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου – “ΛΑΘΡΑ;”, Νατάσσα Στραχίνη τα βασικά τους δικαιώματα.
Οπως τόνισε κρατούνται εδώ και ένα μήνα χωρίς να γνωρίζουν τους λόγους κράτησης, όπως και το πότε θα αφεθούν ελεύθεροι.

Μάλιστα την Τρίτη οι μετανάστες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο, αφού ο γιατρός που τους επισκέφτηκε στο Κέντρο θεώρησε αναγκαία τη νοσηλεία τους εκεί.
Την Τετάρτη -όπως σημειώνεται στο site του TVPATRIDA- έληξαν την απεργία τους.

Ο ένας νοσηλεύεται ακόμα με ορό, ενώ οι υπόλοιπο επέστρεψαν στο Κέντρο.
Ωστόσο τίποτα μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο για το μέλλον τους, αφού σύμφωνα με την ίδια τους δόθηκαν για υπογραφή μία σειρά από έγγραφα τα οποία στην ουσία ήταν για αλλαγή της υπηκοότητας και όχι για απελευθέρωση όπως τους είπαν οι αστυνομικοί.

«Μετά την αλλαγή εθνικότητας είναι άμεσα επαναπροωθούμενη στις πατρίδες τους, μέσω της Τουρκίας» κατέληξε στις δηλώσεις της η Ν. Στραχίνη, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Κωνσταντίνος Γανιάρης δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά Περιφέρειας θα γίνει ό,τι καλύτερο γι αυτούς τους ανθρώπους.