Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 5η ημέρα- ζητούνται οι κλήσεις από τα κινητά...

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 5η ημέρα- ζητούνται οι κλήσεις από τα κινητά των εμπλεκομένων

50

               Στην 3η εβδομάδα περνά η εκδίκαση της υπόθεσης της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου.

Τελευταία μάρτυρας την προηγούμενη Παρασκευή ήταν η αδερφή της Αγγελικής, Ζένα Χατζηδημητρίου, που κάνοντας εκπομπή στο ΡΑΔΙΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006 άκουγε σε τηλεφωνική επικοινωνία του δημοσιογράφου Γιάννη Τζούμα την αδερφή της να διαμαρτύρεται που ο ιδιώτης φύλακας δεν την άφηνε να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ όπου είχε προκληθεί πυρκαγιά.

Αρκετές ήταν οι φορές που ένας κόμπος ανέβηκε στο λαιμό της αδερφής της τετραπληγικής Αγγελικής, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εκείνη τη μοιραία μέρα στο Νοσοκομείο Χίου.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καθησυχαστική στάση των γιατρών, ότι η Αγγελική είχε μόνο ένα υστερικό επεισόδιο, και ότι σε λίγες ώρες θα ήταν σπίτι της. «Το μόνο που ειπώθηκε στον πατέρα μας, που βρισκόταν έξω από το δωμάτιο της αδερφής μου, ήταν ότι δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται εκεί και σε λίγες ώρες θα έρθει και η Αγγελική», είπε η Ζένα Χατζηδημητρίου.

Όπως και ο σύζυγος της Αγγελικής, και η ίδια τόνισε ότι από το μεσημέρι στις 2.00 περίπου μέχρι αργά το απόγευμα στις 7.00 οπότε και την εξέτασε νευρολόγος κανένας γιατρός δεν είχε ενδιαφερθεί για την πορεία της υγείας της που όλο και χειροτέρευε.

«Μέχρι που φύγαμε από τη Χίο δεν είχα αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης της αδερφής μου» είπε η μάρτυρας και λέγοντας ότι στα ΤΕΠ του Χειρουργικού τομέα στο νοσοκομείο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ τους έγινε πρώτη φορά ενημέρωση για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σήμερα συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων με ένα ακόμη πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον της Αγγελικής, το σύζυγό της αδερφής της Διαμαντή Γιαννόπαπα. Ηδη ο κ. Γιαννόπαπας κατά την κατάθεσή του την περασμένη Παρασκευή επισήμανε ότι και ερωτήσεις έκαναν στους γιατρούς και ζητούσαν από το μεσημέρι να τη δει νευρολόγος ώστε να επιβεβαιωθεί πως πράγματι η ασθενής είχε υστερικό επεισόδιο.

Την αμέλεια των γιατρών επισήμανε και ο διευθυντής του ομίλου ΑΛΗΘΕΙΑ Γιάννης Τζούμας, ο οποίος στην κατάθεσή του χαρακτήρισε ως «μπάχαλο» την κατάσταση που επικρατούσε στο νοσοκομείο όπου έλειπε ο επικεφαλής που θα συντόνιζε όσους γιατρούς εξέτασαν την Αγγελική.

Μετά και από αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης, επισημάνθηκε εξάλλου από την εισαγγελέα της έδρας Εμμανουέλα Κετσιατζή ότι θα επιδιωχθεί να ληφθούν όλες οι κλήσεις των κινητών των κατηγορούμενων γιατρών κατά την ημέρα του συμβάντος, όπως και τις κλήσεις που έγιναν από το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου ώστε να διευκρινιστεί ποιος και πότε ενημέρωσε κατά κύρια λόγο το νευρολόγο (που δεν είχε εφημερία).

Να θυμίσουμε ότι για την υπόθεση, κατηγορούμενοι είναι ο ιδιώτης φύλακας στη ΔΕΗ και 6 γιατροί του Σκυλίτσειου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών ο χειρουργός Αθανάσιος Ρουμελιώτης που εφημέρευε ως Επιμελητής Β’ εκείνη την ημέρα, δεν έχει παρουσιαστεί καν στη δίκη. Μόνο την πρώτη μέρα παρευρέθηκε ο συνήγορος του, γνωστός δικηγόρος Νίκος Κωνσταντόπουλος εξουσιοδοτημένος να κάνει μόνο ενστάσεις επί του κατηγορητηρίου για να αποχωρήσει στη συνέχεια κατά εντολή του πελάτη του.

Η υπόθεση που λόγω και της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται από τις 9 Απριλίου η δημοσιογράφος (ανταποκρίτρια τότε του Mega) Αγγελική Χατζηδημητρίου (τετραπληγική με σύνδρομο locked in που σημαίνει ότι έχει πλήρη συνείδηση αλλά δεν μπορεί να κινηθεί, μιλήσει) έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναμένεται να χρειαστεί τουλάχιστον 2 μήνες μέχρι την ολοκλήρωσή της αφού συνολικά έχουν κληθεί 39 μάρτυρες.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση – απάντηση στις εξελίξεις από τους 300 απεργούς πείνας
Επόμενο άρθροΓιώργος Παπαδόπουλος: ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙ ΄΄ΚΟΠΡΙΤΩΝ΄΄