Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 8η ημέρα- τώρα και ανακρίβειες…

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 8η ημέρα- τώρα και ανακρίβειες…

23

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του δασκάλου Σαράντου Πιτσιλαδή και της δημοσιογράφου Τούλας Βουγιατζή, αλλά και την έναρξη της κατάθεσης της δημοσιογράφου Ειρήνης Αναγνώστου ολοκληρώθηκε η 8η ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Ο κύκλος της κατάθεσης για το Σ. Πιτσιλαδή, ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων ιατρών. 

Στις ερωτήσεις του συνηγόρου κ.Βαρλά (για λογαριασμό του γιατρού Γ. Κάβουρα) στο αν συνετέλεσε θετικά η παρακολούθηση που είχε στο Νοσοκομείο το ότι ήταν δημοσιογράφος, ο κ. Πιτσιλαδής απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ότι στην αντιμετώπιση που είχε δεν έπαιξε ρόλο η ιδιότητα και πως οι ενέργειες που έγιναν κατέληξαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Ρωτήθηκε εξάλλου αν έμαθε ότι της έγινε και κάποια άλλη ένεση, που άρα δείχνει ότι γίνονταν κάποιες ενέργειες, για να λάβει αρνητική απάντηση.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο συνήγορος του κ. Χαλκιά, Δ. Γεωργούλης που μεταξύ άλλων ρώτησε αν αναρωτήθηκε ο μάρτυρας μήπως τα συμπτώματα ήταν τέτοια που δεν έδειχναν κάτι.

«Είπα και προχθές ότι είχα την υποψία για εγκεφαλικό», σημείωσε ο κ. Πιτσιλαδής επιμένοντας ότι στη διαμόρφωση της άποψής του έπαιξε ρόλο και τα όσα είχε πει σε ραδιοφωνική παρέμβασή του ο νευρολόγος κ. Γιαννούλος. Σε ερώτηση αν μπορεί να τα αξιολογήσει όσα είπε ο νευρολόγος, τόνισε ότι «τα αποδέχομαι γιατί τον θεωρώ ικανό γιατρό» και ότι «για να τα λέει ο κ. Γιαννούλος είναι σοβαρά».

Στην ερώτηση και με αφορμή αυτό που είχε καταθέσει ότι «η Αγγελική αφέθηκε», αν ήξερε τι έκαναν οι γιατροί στους χώρους τους ή στα εργαστήρια και αν ασχολούνταν με την ασθενή, ο μάρτυρας απάντησε:  «Το αποκλείω γιατί ποτέ δεν κάλεσαν Θοδωρή για να του πουν τι έχει η Αγγελική».

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο υπεύθυνος ιατρός, απάντησε ο εφημερεύω χειρουργός και στη συνέχεια της ερώτησης αν οι άλλοι γιατροί πλην Χειρουργικής κλινικής είχαν την υποχρέωση να πάνε να δουν την ασθενή σημείωσε:

«Σαν πολίτης αυτού του τόπου λέω ότι εγώ όταν πηγαίνω στο νοσοκομείο το βλέπω σα σύνολο. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τη δουν και παθολόγοι και καρδιολόγοι κλπ.».

Σε επόμενη ερώτηση του κ. Γεωργούλη που αφορούσε την ομάδα γιατρών και λόγω της στιχομυθίας που είχε με το μάρτυρα, παρενέβη η Πρόεδρος που ζήτησε να γίνει πιο σαφής στην ερώτηση του ο συνήγορος και μάλιστα να καταγραφεί επακριβώς στα πρακτικά.

«Αυτοί που είδατε είναι μια ομάδα γιατρών», ρώτησε λίγο μετά ο κ. Γεωργούλης για να απαντήσει ρωτώντας ο μάρτυρας «από ποιους αποτελείται η ομάδα που λέτε»;

Παρέμβαση έκανε και πάλι η Πρόεδρος όταν ο κ. Πιτσιλαδής αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ με τη συνέντευξη του κ. Γιαννούλου, θύμισε ότι ο νευρολόγος είπε ότι η διάγνωση υπήρχε στο κρεβάτι της Αγγελικής, και μάλιστα ο κ. Πιτσιλαδής επέδειξε για πιο ακριβώς σημείο του δημοσιεύματος κάνει λόγο.


“Ακούστηκαν και τότε από διάφορους κύκλους”

Στη συνέχεια είχαμε την ερώτηση που προκάλεσε ιδιαίτερη ένταση.

Ο κ. Γεωργούλης ρώτησε το μάρτυρα εάν γνώριζε ότι η Αγγελική Χατζηδημητρίου εκφωνούσε ειδήσεις πριν το περιστατικό φορώντας κολάρο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλου όπου ρώτησε που το άκουσε αυτό, και που υπάρχει μέσα στη δικογραφία.

Ο Δ. Γεωργούλης, έντονα είπε πως είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και λέγοντας ότι είναι ανήσυχη η πολιτική αγωγή.

Όχι ανακρίβειες και ψεύδη, ανταπάντησε η πολιτική αγωγή. Θεωρεί σα δεδομένο ότι φορούσε κολάρο, εξήγησε προς την Έδρα για να ζητήσει η πρόεδρος να επαναληφθεί και πάλι η ερώτηση.

Μάλιστα την διατύπωσε η ίδια λέγοντας, γιατί κυκλοφορούσε με κολάρο και γιατί είχε πει ειδήσεις με κολάρο στην ΑΛΗΘΕΙΑ, για να απαντήσει ο κ. Γεωργούλης ότι παίρνει πίσω την ερώτηση διότι παρενέβη η πολιτική αγωγή στο μάρτυρα. Όμως την έθεσε η πρόεδρος για να απαντήσει αρνητικά ο κ. Πιτσιλαδής. Σημείωσε δε ότι μετά το ατύχημα «ακούστηκαν από διάφορους κύκλους πολλά ή ότι είχε ιστορικό ή ότι φορούσε κολάρο. Ποτέ δεν φορούσε!», είπε κατηγορηματικά.

Στη συνέχεια και ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος ζήτησε το λόγο να εξηγήσει στον κ. Γεωργούλη, ήδη ο τελευταίος είχε ανακοινώσει ότι έπρεπε για λίγη ώρα να αποχωρήσει, διότι έπρεπε να πάει σε άλλη δίκη που ήταν συνήγορος (αιτία που προκάλεσε και διακοπή της διαδικασίας κατά την κατάθεση της κας Βογιατζή, ώστε να μπορέσει και ο ίδιος να τη ρωτήσει_.


Κατάθεση Τ. Βογιατζή

Καταθέτοντας η δημοσιογράφος της ΧΙΑΚΗΣ ΦΩΝΗΣ Τούλα Βογιατζή, σημείωσε ότι τόσο από φιλικό ενδιαφέρον όσο και επαγγελματικό επισκέφθηκε το μεσημέρι στο νοσοκομείο για να δει τι κάνει η αγγελική.

Σημείωσε δε ότι βρισκόταν περί τη 1.00 μ.μ. έξω από το δωμάτιο και ότι την ώρα που εξέταζαν οι γιατροί την Αγγελική βγήκε έξω η αδερφή της Ζένα την οποία πλησίασε και ρώτησε. «Μου είπε η αδερφή της ότι φοβάμαι ότι συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο», για να της απαντήσει η μάρτυρας «μη χάνετε το κουράγιο σας», χωρίς όμως να θυμάται αν ήξερε ποια ήταν τότε η διάγνωση.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόσο από την πρόεδρο όσο και από την Εισαγγελέα, σημείωσε ότι πλησίασαν τους γιατρούς που βγήκαν από το δωμάτιο της Αγγελικής και θυμόταν ότι πρώτα ρώτησαν τον κ. Ρουμελιώτη, τον οποίο δεν ήξερε αλλά τον περιέγραψε. Ρωτήθηκε και για την ερώτηση προς τον κ. Ρουμελιώτη, αν χρειάζεται ψυχίατρο και εξηγώντας ότι εκείνη την περίοδο δεν γνώριζε τις διαφορές ψυχιάτρου, νευρολόγου ή ψυχολόγου.

Ενδιαφέρον είχε η ερώτηση της Εισαγγελέας αν κάποια στιγμή οι γιατροί είπαν τότε στους δημοσιογράφους, σας παρακαλούμε να ενημερώσουμε πρώτα τους συγγενείς, για να λάβει αρνητική απάντηση.

Σε ερώτηση από δικαστή της έδρας αν αντιμετωπίζονται εγκεφαλικά στη Χίο, η μάρτυρας σημείωσε ότι δεν ξέρει. Μετέφερε όμως την προσωπική της μαρτυρία που όταν πήγε την αδερφή της στα ΤΕΠ με σπασμούς τότε την είδε ο εφημερεύων κ. Γιαννούλος και τη νοσήλευσε μέχρι αργά το βράδυ όπου έκατσε από πάνω της και είχε την επιμέλεια της φαρμακευτικής αγωγής. «Μετά κάναμε μαγνητική και αποδείχτηκε ότι είχε κάτι ο εγκέφαλος και η θεραπεία από τον κ. Γιαννούλο την έσωσε», είπε.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε στη συνέχεια σε ερώτηση του κ. Γεωργούλη για το που νοσηλεύθηκε η αδερφή της και ποιος είναι ο θεράπων ιατρός.

Όπως σημείωσε την αδερφή της επειδή δεν είχαν κρεβάτι στην παθολογική την πήγαν στη Χειρουργική αλλά τη χρεώθηκε ο κ. Γιαννούλος, και απαντώντας ότι δεν γνωρίζει αν τη Χατζηδημητρίου την πήγαν στη Χειρουργική για τον ίδιο λόγο.

Αρκετή συζήτηση έγινε και σε μια άλλη ερώτηση του συνηγόρου  υπεράσπισης του κ. Κάβουρα. Αναφερόμενος, αρκετά άκομψα με τις ερωτήσεις του, για το προσωπικό της πρόβλημα υγείας και το ποιος ήταν ο θεράπων ιατρός η κα Βογιατζή σημείωσε ότι ήταν ο κ. Χαλκιάς.

Ο κ. Χαλκιάς σας έκανε τη διάγνωση, ρώτησε η πρόεδρος.

Μου είπε ο κ. Χαλκιάς καλό είναι να κάνω έναν υπέρηχο, και επειδή δεν είχαν εδώ οικολόγο μου είπε μετά να πάω στην Αθήνα και λέγοντας ότι πήγε κατευθείαν στον κ. Χαλκιά.

Απόντος του συνηγόρου του ο κ. Χαλκιάς ζήτησε το λόγο και εξήγησε ότι η κα Βογιατζή είχε πάει στον προληπτικό έλεγχο για γυναίκες άνω των 40 και εν συνεχεία ο ίδιος της έκανε μαστογραφία αλλά με παραπεμπτικό κλινικού γιατρού και ότι στη συνέχεια στο πόρισμά του έγραψε να γίνει υπέρηχος, για να την κάνει μετά από νέο παραπεμπτικό κλινικού γιατρού.

Μετά τη διακοπή, για να επιστρέψει ο συνήγορος κ. Γεωργούλης, η κα Βογιατζή είπε ότι ζήτησε από την κόρη της να τη θυμίσει τι είχε γίνει και δήλωσε ότι είχε πάει πριν τη μαστογραφία σε γυναικολόγο.

Σε ερωτήσεις εξάλλου από το συνήγορο υπεράσπισης του ιδιώτη φύλακα αν η ίδια θα έμπαινε στο χώρο για ρεπορτάζ, παρά την απαγόρευση σημείωσε ότι θα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κάνει το ρεπορτάζ και αν ήταν ήδη άλλοι εκεί θα έλεγε γιατί αυτοί και όχι εγώ.


Κατάθεση Αναγνώστου

Τελευταία μάρτυρας στη δικάσιμο της Παρασκευής ήταν η Ειρήνη Αναγνώστου η οποία ξεκίνησε την αφήγηση των γεγονότων από το συμβάν στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι από την αρχή ο φύλακας ήταν σε έξαλλη κατάσταση τόσο με την Αγγελική όσο και με τον Γ. Τζούμα.

Η δίκη διακόπηκε για τη Δευτέρα, 14/3, στις 9.30 π.μ. όπου θα συνεχίσει η κα Αναγνώστου, που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει την κατάθεσή της, ερωτώμενη και από την Εισαγγελέα, την Έδρα και τους συνηγόρους.

Έχει κληθεί επίσης ο επόμενος μάρτυρας, δημοσιογράφος και συνάδελφος της Αγγελικής τότε στην ΠΑΤΡΙΔΑTV, Γιώργος Παγούδης.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη Χίου: «25 Καράτια» (11/3/11)
Επόμενο άρθροΔήμος Χίου: τα ονόματα των προσληφθέντων εργατών καθαριότητας