Αρχική Απόψεις Aρθρα Νικόλαος Γιόμελος: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...

Νικόλαος Γιόμελος: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Λειτουργία OIKOY NAYTH στη Χίο

20

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ       ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ    

Λειτουργία OIKOY NAYTH  στη  Χίο

 Οι συνταξιούχοι και εν ενεργεία ναυτικοί,  μετά το πάγωμα  των  μισθών και των συντάξεων, την αφαίρεση του 13ου και 14ου μισθού,  την απαράδεκτη  και  εντελώς παράλογη  δημιουργία νέου ΛΑΦΚΑ, βλέπουμε  το οικογενειακό μας εισόδημα να μειώνεται υπέρμετρα.

Επίσης, μεγάλη απώλεια  στο εισόδημά μας  επιφέρει  η αχαλίνωτη ακρίβεια  λόγω της ασυδοσίας της αγοράς  σε είδη  πρώτης ανάγκης  και οι συνεχείς αυξήσεις  του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης (βλέπε πετρέλαιο θέρμανσης).

Η αφαίμαξη δεν σταματά εδώ.

Έχομε μπροστά μας, το επικαιροποιημένο μνημόνιο και τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, που ένα είναι βέβαιο, ότι την οικονομική  κρίση θα την πληρώσομε πάλι εμείς, αφού αυτούς που φοροδιαφεύγουν, νόμιμα ή παράνομα  δεν τους αγγίζουν, όπως δεν αγγίζουν τους εισφοροδιαφεύγοντες και εισφοροκλέπτοντες.

Όλοι αυτοί  προστατεύονται από την πολιτεία για να είναι οι επιχειρήσεις τους ανταγωνιστικές και κερδοφόρες

 

Εδώ και αρκετές μέρες, οι ασφαλισμένοι στο ΠΟΝ Χίου αντιμετωπίζουν  τη μεγάλη έλλειψη θεραπόντων ιατρών. Δεν είναι δυνατό δύο θεράποντες ιατροί να εξυπηρετήσουν  14.000 ασφαλισμένους, και έτσι ο Οίκος Ναύτη μετατρέπεται σε Οίκο Ταλαιπωρίας.

 Το Π.Ο.Ν. Χίου είναι το πολυπληθέστερο επαρχιακό Π.Ο.Ν. εξυπηρετώντας 14.000 ασφαλισμένους, οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες  αυξάνονται  κατά δύο με τρεις χιλιάδες.

Το φαινόμενο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Όλοι γνώριζαν  αυτό που έρχεται και γι’ αυτό κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου. Και μόνο αυτοί που δεν ήθελαν να  το δουν έκαναν ότι δεν το έβλεπαν και ο λόγος είναι προφανής. Μόνο τους μέλημα ήταν και είναι, από  τη μια η μείωση των δαπανών και από την άλλη  προετοιμάζουν το έδαφος  για το ΤΕΛΟΣ του Οίκου  Ναύτη .

·              Καταγγέλλουμε σε όλο το ναυτόκοσμο , συνταξιούχους και εν ενεργεία ναυτικούς την παντελή αδιαφορία των υπευθύνων για την  ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών  υγείας ενώ ήταν ενήμεροι  για την μεγάλη έλλειψη θεραπόντων ιατρών.

·              Διαμαρτυρόμαστε  και καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους του οίκου Ναύτη για την  εκ προθέσεως μείωση   του Διοικητικού προσωπικού  με αποτέλεσμα να δημιουργεί  δυσαναπλήρωτο κενό.

·              Διαμαρτυρόμαστε  και καταγγέλλουμε του ς υπευθύνους  για την διακοπή λειτουργίας του ΠΟΝ Βροντάδου , το οποίο εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων και κυρίως ηλικιωμένων.

·              Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους του Οίκου Ναύτη για πράξεις και παραλείψεις με αποτέλεσμα να παραμείνουν μόνο δυο  θεράποντες ιατροί και  να εργάζονται  υπό πίεση  και μεγάλη ένταση.  

·              Καταγγέλλομε την κυβέρνηση και διαμαρτυρόμαστε έντονα   για την οικονομική και κοινωνική πολιτική  που μας έπληξε το οικογενειακό μας εισόδημα και τα κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα με προοπτική  να ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει όρθιο  και αυτό το αποτέλεσμα βιώνουμε καθημερινά εμείς οι ασφαλισμένοι του οίκου ναύτη.

Γι αυτό μονόδρομος είναι   η  απόφασή μας για  υπεράσπιση και αποκατάσταση  των δικαιωμάτων μας..

Αν δεν κινητοποιηθούμε δυναμικά και μαχητικά τότε θα μας λιώσουν στα ρεμέζα μας.

 

Νικόλαος Γιόμελος

Συνταξιούχος ΝΑΤ

Μέλος της Παγχιακής Ενωσης Συντ/χων ΝΑΤ Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: «Donʼt visit Chios» και ανταπαντήσεις
Επόμενο άρθροΒιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ: χαρίστε βιβλία στο δανειστικό τμήμα