Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ: “αλλεργική” η δημοτική αρχή στα προβλήματα δημοτών και ιατρείων

ΛΑΣ: “αλλεργική” η δημοτική αρχή στα προβλήματα δημοτών και ιατρείων

7

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

 

ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ.

 

Την αλλεργία της απέναντι στα λαϊκά προβλήματα απέδειξε περίτρανα στο δημοτικό συμβούλιο στις 25-2-2011 η νέα δημοτική αρχή.

Απέρριψε ένα προς ένα τα αιτήματα που είχαμε θέσει προς συζήτηση και αφορούσαν στα σχολεία Αστική Σχολή -11 Δημοτικό, το σχολείο της Ερειθιανής και του Κάμπου, την κατάσταση του πολυιατρείου στη Βολισσό και την άθλια κατάσταση σε συγκεκριμένα σημεία αγροτικών δρόμων που χρήζουν άμεσης επέμβασης όπως στα Κουκούρικα του Βροντάδου.

Με σαθρά επιχειρήματα και διάφορα προσχήματα προσπάθησε να αποφύγει την ουσιαστική συζήτηση ώστε να δεσμευτεί και για λύσεις, αποκαλύπτοντας όμως και τις προθέσεις της , αφού μίλησε για πολλά προβλήματα  στα σχολεία και πενιχρές χρηματοδοτήσεις, προδιαγράφοντας το μέλλον της εκπαίδευσης και σχολικής στέγης στο νησί. Από την άλλη ήταν ανέτοιμη για να προβεί σε οποιαδήποτε προγραμματική σύμβαση που διευκόλυνε τις επισκευαστικές εργασίες στο ιατρείο της Βολισσού. Για την επέμβαση σε αγροτικό δρόμο με ίδια μέσα όπως είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος από τις 18 Γενάρη ούτε λόγος, το’ φαγε η δρομολόγηση του τοπικού συμβουλίου Βροντάδου….

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΘΕΣΕΙ ΩΣ ΘΕΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ.

Λαλίστατη αποδείχτηκε όμως η συμπολίτευση και δήμαρχος μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση στις φανφάρες που αφορούσαν το συμπαραστάτη του Δημότη και την επιτροπή διαβούλευσης , βλέπε διαδούλευσης, που αποτελούν όργανα αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα, όργανα ενσωμάτωσης στα δευτερεύοντα και ανούσια.

 Καμιά απάντηση δεν πήραμε όταν ρωτήσαμε πώς θα προστατευτεί ο δημότης από τα χαράτσια των ανταποδοτικών τελών, από τα χαράτσια της ΔΕΥΑΧ, από τα χαράτσια της νέας πλέον ΔΗΚΕΧ και των άλλων νομικών προσώπων που τα πιο πολλά θα λειτουργούν ανταποδοτικά, ρίχνοντας τα βάρη στους δημότες.

Καμιά απάντηση δεν πήραμε, όταν τους εγκαλέσαμε για πολλοστή φορά επειδή αρνήθηκαν να συζητήσουν τα θέματα που καταθέσαμε, αν η επιτροπή διαβούλευσης θα μπορεί να αποφασίζει και να υποχρεώνει σε εκτελεστές αποφάσεις και πώς συμβιβάζεται η διαβούλευση με την άρνηση συζήτησης θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο, ζητήματα που δείχνουν το πόσο ψευδεπίγραφα είναι όλα αυτά τα όργανα, το πόσο απέχουν από τα ουσιαστικά προβλήματα και αγωνίες των μισθωτών και συνταξιούχων του δήμου μας.

Κλείνοντας πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα η δημοτική αρχή έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, πολύ σύντομα έδειξε πού το πάει γι αυτό και πρέπει οι δημότες μας να της απαντήσουν αγωνιστικά να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια και μέσα από τα σωματεία και τις επιτροπές που έχουν αγωνιστική , ταξική σε τελική ανάλυση κατεύθυνση να επιβάλλουν τη δική τους πολιτική  στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου.