Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΙΟΥ: Ερώτηση Φ. Κουβέλη για κενά στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΙΟΥ: Ερώτηση Φ. Κουβέλη για κενά στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου

6
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΙΟΥ
Ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής αριστεράς Φ. Κουβέλη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Κάλυψη οργανικών κενών στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου

Στο νησί της Χίου διαπιστώνεται έλλειψη δύναμης αστυνομικού προσωπικού. Παρά τις αυξανόμενες ανάγκες δημόσιας  ασφάλειας και τήρησης της τάξης, εξαιτίας της σημαντικής τουριστικής κίνησης του νησιού, της φύλαξης συλληφθέντων μη νόμιμα εισελθέντων αλλοδαπών στο νησί, της έξαρσης του κοινού εγκλήματος, γενικότερα, των υπηρεσιών μέτρων ασφαλείας και τάξης στο αεροδρόμιο, των μεταγωγών κρατουμένων από και προς το Κατάστημα Κράτησης Χίου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου υπηρετούν 180 μόλις υπάλληλοι, αριθμός  ο οποίος υπολείπεται αρκετά της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης των 223 αστυνομικών.

Εάν προστεθούν οι αυξανόμενες λειτουργικές και γραφειοκρατικές ανάγκες, καθίσταται πρόδηλο ότι το αστυνομικό έργο, με τη διεύρυνση του αντικειμένου, παράγεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Συνεπεία της περιγραφόμενης κατάστασης, η υπηρεσιακή ανταπόκριση επιτυγχάνεται με υπερωριακή απασχόληση, διατάραξη των κυλιόμενων ωραρίων εργασίας και καταστρατήγηση του δικαιώματος ημερησίας ανάπαυσης.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα προβεί στην άμεση κάλυψη της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης του αστυνομικού προσωπικού της νήσου Χίου;

Θα μεριμνήσει για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την αναβάθμιση και διαρκή εκπαίδευση των αστυνομικών υπαλλήλων;

30.12.2010

Ο ερωτών βουλευτής

 

Φώτης Κουβέλης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκθεση στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ: «Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΠΟ»
Επόμενο άρθροΚάηκε το σπίτι ηλικιωμένου