Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουσουρούλης: ομιλία σε Ολομέλεια για απολογισμό οικονομικού έτους 2009

Κ. Μουσουρούλης: ομιλία σε Ολομέλεια για απολογισμό οικονομικού έτους 2009

6

Τετάρτη, 2.3.2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ως περιπτωσιολογία (case study) υποκρισίας, αυτοχειρίας, αλλά και ανοησίας χαρακτήρισε την πολιτική της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής N. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας, σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου: «Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2009. Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2009».

 

Όπως τόνισε ο Βουλευτής, «η Κυβέρνηση που εμπορεύτηκε προεκλογικά δημαγωγικές υποσχέσεις, που λοιδόρησε μετεκλογικά τη χώρα, που μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού, που έπεσε έξω σε όλες τις εκτιμήσεις της, που ενώ καθησύχαζε τον ελληνικό λαό τον είχε ήδη οδηγήσει στο ΔΝΤ, εκλιπαρώντας τώρα να χαλαρώσει η θηλιά που η ίδια του φόρεσε, μιλά για διάσωση και ζητά συναίνεση!». Ξαναγράφετε το λεξικό της ελληνικής γλώσσας, είπε απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υφυπουργό κ. Φ.Σαχινίδη και πρόσθεσε: «Τα αντιφατικά μηνύματα, λέγονται “στρατηγική”, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, “σοβαρότητα”, η αθέτηση υποσχέσεων, “συνέπεια”, η παραίτηση από κάθε αξίωση στο εξωτερικό, “αναβάθμιση του διεθνούς κύρους της χώρας”, τα πρόχειρα νομοθετήματα, “βαθιές τομές”».

 

Αναφερόμενος στη δολοφονία των δυο νεαρών αστυνομικών, τόνισε ότι ένας ουσιαστικός και όχι τυπικός τρόπος έκφρασης συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, είναι να παρθούν τα μέτρα εκείνα, ώστε να μπορεί η αστυνομία να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, να υπάρχει εκπαίδευση, να λειτουργεί ο εξοπλισμός της κτλ.

 

Ο Βουλευτής Ν. Χίου κατέληξε, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το ποτήρι έχει πια ξεχειλίσει. Η αφύπνιση της χώρας θα γίνει μόνο αν αρθούν τα αδιέξοδα του παρόντος και μόνο αν υπάρξει ένα σχέδιο για τις προκλήσεις του μέλλοντος. Σύντομα θα το καταλάβετε όταν θα παρουσιάσουμε την οικονομική μας πρόταση, προσαρμοσμένη στα θλιβερά δεδομένα που δημιουργήσατε”.