Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: Εγκεκριμένες πιστώσεις που αφορούν στην επιδότηση των άγονων γραμμών

Ελπίδα Τσουρή: Εγκεκριμένες πιστώσεις που αφορούν στην επιδότηση των άγονων γραμμών

15

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να δοθεί ένα τέλος στη συστηματική παραπλανητική «ενημέρωση», την οποία επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσα από τη διασπορά ανακριβών ειδήσεων και στοιχείων, επισημαίνουμε τα εξής, σημειώνεται σε δελτίο τύπου της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων,Νήσων και Αλιείας Ελπίδας Τσουρή : 

  1. Η ελληνική κυβέρνηση, σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία, όχι μόνο δεν έχει προβεί σε κανενός είδους περικοπή των πιστώσεων, για την επιδότηση των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας (άγονων γραμμών) αλλά, αντίθετα, αύξησε τα αντίστοιχα ποσά,  προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.

 

  1. Η ενίσχυση του προϋπολογισμού των άγονων κατά 8 εκ€, με «απλή μεταφορά των χρημάτων που είχαν απομείνει από το περσινό έτος», την οποία επικαλέστηκε με ανακοίνωση του ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, είναι ανυπόστατη και στερείται παντελώς βάσης και λογικής.

 

  1. Το ΥΘΥΝΑΛ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου α) να καλυφθούν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του 2010, ύψους 28εκ€ , β) να καλυφθούν οι ανειλημμένες, λόγω των πολυτεών συμβάσεων, υποχρεώσεις του 2011 και γ) να προκηρυχθούν οι υπό εκκρεμότητα δρομολογιακές γραμμές  του δικτύου, προχώρησε σε αύξηση των εγκεκριμένων πιστώσεων για τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών από 92,8εκ€ σε 126εκ€.

    Ειδικά σε έναν χώρο, όπου τα επίχειρα της ανερμάτιστης πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστά, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη υπευθυνότητα.