Αρχική Απόψεις Aρθρα Σιδερής Τσούρος: Συμπαραστάτης: Με τι προσόντα;

Σιδερής Τσούρος: Συμπαραστάτης: Με τι προσόντα;

28

Συμπαραστάτης: Με τι προσόντα;

 

Του Σιδερή Τσούρου, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου

 

Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα σε αυτή τη χώρα και κάποιοι επιμένουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.

Στην περίπτωση του Συμπαραστάτη του Δημότη, η κοινή γνώμη της Χίου έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθεί «live» την απαξίωση και τον εξευτελισμό ενός θεσμού πριν καν από τη δημιουργία του!

Από τη μια το θεσμικό πλαίσιο είναι διάτρητο: Ο μπαγαπόντης έλληνας νομοθέτης δεν περιγράφει –γιατί άραγε;- τα προσόντα και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ο άνθρωπος που θα τοποθετηθεί στην ευαίσθητη αυτή θέση. Έτσι, Συμπαραστάτης στην Ελλάδα του 2011 μπορεί να είναι νομικός με εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και ηλεκτρολόγος, εργολάβος, ιδιοκτήτης καζίνο, απόφοιτος δημοτικού… Η μνεία του νόμου ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας γεννά γέλιο, γιατί είναι εντελώς υποκριτική. Άλλωστε στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις όπως είπε και ο μακαρίτης Τσαρούχης.

Από την άλλη οι υποκειμενικές συνθήκες: Μέλη νομαρχιακών επιτροπών κομμάτων, αποτυχόντες από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, έχουν όμως …Μπάρμπα στην Κορώνη, όλοι μαζί συνωστίζονται προκειμένου να καταλάβουν το θώκο του Συμπαραστάτη και να εξασφαλίσουν τον διόλου ευκαταφρόνητο μισθό. Κι όλα αυτά τροφοδοτώντας και αναπαράγοντας το πιο σάπιο κατεστημένο, σε μια στιγμή που νέοι εξειδικευμένοι νομικοί, οι οποίοι όμως δεν έχουν κομματικές άκρες, βρίσκονται σε οικονομικά αδιέξοδα.

Αν μετά από όλα αυτά συνεχίζει κανείς να απορεί για ποιο λόγο οι πολίτες έχουν μπουχτίσει με τους πάσης φύσεως πολιτικούς μάλλον πρέπει να συμβουλευτεί ψυχολόγο. Διαφορετικά θα το καταλάβει μια και καλή όταν η οργή του κόσμου θα ξεσπάσει τυφλά και καθολικά. Τότε, οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι των υπουργείων θα έχουν ελάχιστη σημασία!

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμος Χίου, σύσταση Επιτροπής Διαβούλευσης
Επόμενο άρθροΣυναυλία συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας