Αρχική Απόψεις Aρθρα Λουκάς Γλύπτης:Τσάρτερ από Κύπρο για το ρουκετοπόλεμο- ένα σχόλιο

Λουκάς Γλύπτης:Τσάρτερ από Κύπρο για το ρουκετοπόλεμο- ένα σχόλιο

19

Αγαπητοί συντάκτες,

Παρακαλώ δεχτείτε τα συγχαρητήριά μου για τον τρόπο ανάδειξης και προβολής των περιθωρίων/ευκαιριών που έχει ο τόπος μας για ενίσχυση της από δεκαετιών φθίνουσας οικονομίας του.

Ωστόσο, θα ήθελα να σας κάνω μια μικρή, λετπή, αλλά για κάποιους συμπολίτες μας (πιστεύω) σημαντική πρόταση.
Στο άρθρο σας αν και όχι εμφανώς (ευτυχώς) φαίνεται σαν να αντιμετωπίζονται οι Κύπριοι ως ξένοι προς τους υπόλοιπους Έλληνες. επειδή τυγχάνει να γνωρίζω αρκετούς, πιστέψτε με (ακόμα και αν κάποιοι από μας στην Ελλάδα ίσως έχουμε εντυπώσεις περί του αντιθέτου), ενοχλούνται όταν τους θεωρούμε ως το κάτι “το διαφορειτκό”… κάτι το ξένο προς την Ελλάδα… ενοχλούνται δε όταν τους αποκαλούμε λεφτάδες… Θα προτιμούσαν να τους αντιμετωπίζουν όπως θα αντιμετωπιζόταν ο Μυτιληνιός ή ο Κρητικός (σίγουρα με την ίδια φιλοξενία που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε επισκέπτης του τόπου μας).

Αν και γνωρίζω ότι κάποιοι από σας ίσως έχουν διαφορετική άποψη στα πιο πάνω (την οποία σέβομαι φυσικά), θεώρησα υποχρέωσή μου να σας μεταφέρω απόψεις που δεν αντιπροσωπεύουν μόνο εμένα, αλλά και μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων της Κύπρου. Σίγουρα η κυπριακή οικονομία παραμένει ανθηρή σε δύσκολες εποχές, κι γι αυτό είναι καλό να αγκαλιάσουμε τις όποιες ευκαιρίες συνεργασίας με τη Μεγαλόνησο.

Συγχαρητήρια και πάλι για την ανάδειξη της είδησης,

Με εκτίμηση,

Λουκάς Γλύπτης,

Λέκτορας Λογιστικής,
Πανεπιστήμιο Νόττιγχαμ Τρεντ
Ηνωμένο Βασίλειο

Διαφήμιση