Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιώργος Χάμπας: με αφορμη την δολοφονια των δυο αστυνομικων

Γιώργος Χάμπας: με αφορμη την δολοφονια των δυο αστυνομικων

20

Την Τρίτη 1/3/2011 όλη η Ελλάδα ΄΄ πάγωσε ΄΄ στο άκουσμα της είδησης ότι δυο νεαροί αστυνομικοί έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των κακοποιών και δυο ακόμα συνάδελφοι τους βρίσκονται στο νοσοκομείο.

  Τα δυο αδικοχαμένα παΐδια ήταν μόλις 22 και 23 ετών κατατάχτηκαν στην αστυνομία γιατί ήθελαν να προστατεύσουν τους πολίτες και αυτό πήγαν να κάνουν και εκείνη την μοιραία νύχτα.

  Το αίμα τους  δεν έχει στεγνώσει στο δρόμο και κάνεις δεν έχει το θάρρος να βγει , να μιλήσει και να πει για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική Αστυνομία με απαρχαιωμένα περιπολικά και μηχανές με ελλείψεις στο στοιχειώδη εξοπλισμό,  που ουσιαστικά αναγκάζουν τους αστυνομικούς να αγοράζουν εκείνοι 

Αλεξίσφαιρα, κράνη, χειροπέδες κ.α με ένα μισθό φτώχειας των 750ευρώ την ιδία ώρα που άλλοι που κάθονται στο γραφειάκι τους απολαμβάνουν το καφεδάκι τους μας κυβερνούν αν τα θυμηθούν και παίρνουν τα πενταπλάσια.

Δεν είδα να βγει κάνεις και να πει τίποτα, είδα κάτι εργατοπατέρες να βγαίνουν σε δελτίο ειδήσεων και πάνω στο αίμα των παιδιών να υποστηρίζουν το κόμμα που εκπροσωπούν το λιγότερο που τους αξίζει σε αυτούς είναι ο κάθε αστυνομικός να τους φτύσει, που πάνω σε δυο παλικάρια έβγαλαν τα κομματικά τους εσώψυχα. Πρέπει να ντρέπονται.

 Μέρα με την μέρα οι τελευταίες κυβερνήσεις υποβαθμίζουν την ασφάλεια του τόπου με χαμηλούς προϋπολογισμούς, με ελλείψεις προσωπικού με απαρχαιωμένα οχήματα και μηχανές και αντί να δώσουν λεφτά σε όλα αυτά προσχωρούν σε μια κίνηση σκάνδαλο δίνοντας 95 εκατομμύρια ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής ας μείνει κλειστό για λίγο δεν χάλασε ο κόσμος, με αυτά που κάνετε προκαλείται τον κόσμο.

Μετά τον θάνατο των παιδιών στο δρόμο βγήκαν οι συνάδελφοι τους μονό για να απαιτήσουν αλλαγές γιατί όμως μονό αυτοί; Που είναι οι δήθεν επαναστάτες των Δεκεμβριανών; Και αυτά τα παιδιά αδέλφια μας είναι! Γιατί δεν έκλεισαν δρόμοι, σχολειά, πανεπιστήμια, τράπεζες, δημοσιές υπηρεσίες και όλοι μαζί να βγουν στο δρόμο και να ζητήσουν  αλλαγές στην ασφάλεια του τόπου! Ο λόγος απλός δεν έχει νόημα, δεν έχει χαβαλέ να διαμαρτυρηθούμε για αστυνομικούς! Ξέρουμε μονό να πηγαίνουν ορισμένοι στις πορείες να βαράνε τα ΜΑΤ έτσι για εκτόνωση χωρίς όμως να μας φταίνε αυτοί! Αυτοί που φταίνε κρύβονται στην Βουλή και στα γραφειάκια τους, δεν είδα όμως τους ʽʼδήθενʼʼ επαναστάτες να πάνε έξω από τα γραφεία αυτών που μας έφεραν εδώ και να διαμαρτυρηθούν. Πάνε στον εύκολο στόχο στα ΜΑΤ για να βγουν μετά οι ΄΄ δηθεν ΄΄ επαναστάτες στα ΜΜΕ και να μιλούν για αναίτια για φασιστική επίθεση των Ματ στην πορεία.(βεβαία η πορεία τους ποτέ δεν περιφρουρείται είναι  μπάτε σκύλοι αλέστε) λες και αυτοί είναι αγγελούδια!

Τέλος Πάντων δεν είναι ώρα γι όλα αυτά είναι ώρα για ώριμη σκέψη, είναι ώρα να ζητήσουμε λεφτά για την ασφάλεια την υγεία και την παιδεία αυτού του τόπου!

Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια των δυο αδικοχαμένων παιδιών!

 Τρίτη 1/3/2011 19:00 δολοφονήθηκε η δημοκρατία  δολοφονήθηκε η ανθρωπινή ζωή, δολοφονηθήκαν δυο παιδιά, στο βωμό της βίας! Καληνύχτα Ελλάδα!

 

Γιώργος Χάμπας

Φοιτητης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή: για το νέο ρόλο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Επόμενο άρθροΤΔΕ ΕΤΕ ΔΕΗ Χίου: προσοχή στους χαρταετούς