Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 13η ημέρα- ο ένας γιατρός “δείχνει” τον άλλο

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 13η ημέρα- ο ένας γιατρός “δείχνει” τον άλλο

15

Τον ειδικευόμενο χειρούργο Στ. Βλατάκη ως υπεύθυνο για τη μη έγκαιρη διενέργεια της αξονικής  τομογραφίας στην Αγγελική Χατζηδημητρίου αλλά και τη μη κλήση του νευρολόγου  Γιαννούλου συνέχισε να «δείχνει»  η  γιατρός  Μαργιέτα Πατηνιώτη.

Στη συνέχεια της κατάθεσης της, την περασμένη Πέμπτη 24/3,  η μάρτυρας υπεράσπισης  του κ. Μαλακού τόνισε ότι  ο θεράπων είναι αυτός που αποφασίζει αν θα ακολουθήσει ή όχι τις οδηγίες των ειδικών ιατρών με τους οποίους συνεργάζεται  κατά περίπτωση ακόμα και αν ο ίδιος είναι ειδικευόμενος και όχι πεπειραμένος. Το ίδιο υποστήριξε ότι ισχύει και αργότερα όταν πλέον ο ασθενής -στην προκειμένη η Αγγελική Χατζηδημητρίου- εισαχθεί στην αρμόδια κλινική η οποία κατά τη γνώμη της ορθώς ήταν η χειρουργική.

Στηρίζοντας τον κατηγορούμενο παθολόγο σημείωσε ακόμη ότι η διάγνωση «υστερικό σοκ» θα πρέπει να ερμηνευτεί  ως «διαφορική» και παρότι εξήγησε ότι αν και θα έπρεπε πρώτα να αποκλειστούν όλα τα άλλα,   η αναφορά της συγκεκριμένης θα πρέπει να ερμηνευτεί ως καθησυχαστική προς τους συγγενής αφού όπως είπε  «δεν λέμε σε γονείς ενός παιδιού με πυρετό ότι ίσως έχει μηνιγγίτιδα αν πρώτα δεν το εξακριβώσουμε με απόλυτη ακρίβεια»

Ωστόσο και η ίδια δέχθηκε ότι τα συμπτώματα που παρουσίασε η Αγγελική παρέπεμπαν σε εγκεφαλικό επεισόδιο  οπότε θα έπρεπε να ακολουθήσει νευρολογικός έλεγχος ώστε να εξεταστούν τα αντανακλαστικά και η κινητικότητα της ασθενούς.

Απαντώντας σε ερώτηση του δικαστή της έδρας κ. Παντελίδη γιατί δεν φρόντισε ο κ. Μαλακός να εξακριβώσει αν έγιναν όντως οι ενέργειες που υπέδειξε στον κ Βλατάκη απάντησε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ενώ την κατάθεση Βλατάκη περί «παραγκωνισμού» του από τον κ Μαλακό,  η ίδια την απέδωσε σε σεβασμό ενός ειδικευόμενου προς έναν ανώτερο ιεραρχικά ιατρό.

Ενδιαφέρων παρουσίασε και η εξέταση της  από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ Ρουμελιώτη στον οποίο εμμέσως πλην σαφώς  απέδωσε μέρος της ευθύνης.

Από τα συμφραζόμενα και τις ερωτήσεις του κ. Μέργε  φάνηκε και η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου ότι η ευθύνη νοσηλείας της Αγγελικής στη Χειρουργική Κλινική ήταν συνολική υπόθεση και όχι μόνο του δική του για αυτό και κάλεσε συναδέλφους του όπως τον κ Χαλκιά και τον κ. Κάβουρα για τον οποίο άφησε να εννοηθεί ότι κλήθηκε όχι μόνο ως αναισθησιολόγος αλλά και ως υπεύθυνος της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας  .

Από την πλευρά της η συνήγορος του γνωστού παθολόγου κυρία Μ. Αγγελίδου για τον πελάτη της  φαίνεται να επιλέγει την γραμμή ότι η εξέλιξη του περιστατικού ήταν αργή και έτσι ήταν αδύνατον για το γιατρό να επιβεβαιώσει την πάθηση 12.00 το μεσημέρι όταν και την είδε στην Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών ενώ υπονοούμενα άφησε και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στην χειρουργική κλινική  η Αγγελική .

Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση του νοσηλευτή Θοδ. Τσέτσερη ο οποίος ήταν στο ΤΕΠ μαζί με τον κ  Βλατάκη όταν έφθασε  η Αγγελική σε κακή κατάσταση πλέον.

Και ο συγκεκριμένος επιβεβαίωσε ότι ο κ Μαλακός ζήτησε από τον κ Βλατάκη  για λογαριασμό της ασθενούς νευρολόγο και τη διενέργεια αξονικής.

 

του Γ.Π.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ,. 28/3/2011

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Τσούχλης: εκτιμήσεις για σύσκεψη σχετικά με ανεμογεννήτριες
Επόμενο άρθροΔίκη για υπόθεση Αγγελικής: 14η ημέρα- κατάθεση από το γιατρό του ΕΚΑΒ