Αρχική Πολιτισμός Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

15

 

 

 

Την Κυριακή 27 Μαρτίου, γιορτάσθηκε από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, με την παράσταση του έργου του  Λουίτζι Λουνάρι ΤΡΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ, από τον Θεατρικό Όμιλο Σύρου «Ο ΣΟΥΡΗΣ», στο αμφιθέατρο του Ενιαίου Λυκείου Σάμου, που για πρώτη φορά μετά τη μετατροπή του σε σύγχρονη αίθουσα θεάτρου υποδέχθηκε ένα ευρύτερο κοινό. Την εκδήλωση φιλοξένησε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δ.Ε. Βαθέος του Δήμου Σάμου και τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Αντιπερειάρχης Π.Ε. Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ζάχαρης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Τη βράδια άνοιξε η πρόεδρος της Ο.Ε.Θ.Α. κ. Μαρία Βενέτη, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις της ομοσπονδίας, όπως η «Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου» και «Το Θέατρο ταξιδεύει στην άγονη γραμμή», που επί χρόνια χρηματοδοτούνται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ευχαρίστησε το Δήμο Σάμου για τη φιλοξενία της εκδήλωσης αλλά και όλους όσους στήριξαν τις πολιτιστικές δράσεις στο νησί.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια θεατρολογίας κ. Χαρά Μπακονικόλα, έκανε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση  για το θέατρο στη σημερινή  εποχή, τις νέες τάσεις και πρακτικές.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Σάμου, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε τη βούληση του Δήμου να διεκδικήσει τη διενέργεια της 24ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου το 2012 στη Σάμο.

Τέλος χαιρετισμό έστειλε η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Αλιείας και Νήσων και βουλευτής Χίου κ. Ελπίδα Τσουρή, η οποία αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη σημασία του θεάτρου και στην ανάγκη επιβράβευσης και υποστήριξης κάθε πρωτοβουλίας που σχετίζεται με την προώθησή του, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης αξιών, την οποία διανύουμε. Επίσης δήλωσε ότι «η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ήταν και  παραμένει, ενεργός συμπαραστάτης στις πολλές και αξιόλογες προσπάθειες της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου».

Πριν την ενδιαφέρουσα παράσταση το μήνυμα της ημέρας, που έγραψε η  ηθοποιός, συγγραφέας και πανεπιστημιακός Jessica A. Kaahwa από την Ουγκάντα, διάβασε το μέλος της θεατρικής ομάδας Σάμου κ. Ελπίδα Νικολαΐδου.