Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ενωση Ελλήνων Χημικών- παράρτημα ΒΑ Αιγαίου: διάκριση σε διαγωνισμό Χημείας

Ενωση Ελλήνων Χημικών- παράρτημα ΒΑ Αιγαίου: διάκριση σε διαγωνισμό Χημείας

28

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 


Την Πέμπτη, 24-3-2011, στο Ενιαίο Λύκειο Πέτρας της Λέσβου, η Ένωση Ελλήνων Χημικών και το Περιφερειακό της Τμήμα Βορείου Αιγαίου βράβευσε το μαθητή Χρήστο Παπαχρήστο – Μίζικα, του Θεμιστοκλή και της Ελένης, από την Πέτρα, ο οποίος πέρυσι, ως μαθητής της Β’ Τάξης, επέτυχε πανελλήνια διάκριση στον 24ο Διαγωνισμό Χημείας.

Είναι άξιο θαυμασμού, ότι στο Λύκειο της Πέτρας η Ουρανία Χατζηδουκάκη, δύο χρόνια πριν, είχε επίσης διακριθεί πανελληνίως στον 22ο Διαγωνισμό Χημείας και τιμηθεί αναλόγως. Αυτή η εξαιρετική σύμπτωση για ένα περιφερειακό σχολείο ασφαλώς οφείλεται στην υψηλή ποιότητα του μαθητικού δυναμικού, αλλά όχι μόνο. Οφείλεται και στις άοκνες και αποτελεσματικές προσπάθειες του διδάσκοντος το μάθημα χημείας καθηγητή, Γεωλόγος με διδακτορική διατριβή στην εφηρμοσμένη Γεωφυσική, κ. Βασίλη Παλιόγλου, τον οποίο με τη θεσμική ιδιότητά μας ευχαριστούμε θερμά.

Στη σεμνή τελετή που έγινε στο σχολείο, παρουσία των καθηγητών του και υπό τα χειμαρρώδη χειροκροτήματα των μαθητών, επιδόθηκαν στον αριστεύσαντα Χρήστο Παπαχρήστο – Μίζικα, από τον μεν Λυκειάρχη κ. Β. Ζορμπά ο έπαινος της κεντρικής διοίκησης της Ε.Ε.Χ., από δε τους κ. Ηλία Πολυχνιάτη και Απ. Γαβριήλ ο έπαινος του Π. Τ. Βορείου Αιγαίου της Ε.Ε.Χ., καθώς και  εγχάρακτη αργυρή πλακέτα φιλοτεχνημένη από τον μυτιληνιό αργυροχόο Γιώργο Κολλά.

Με την ευκαιρία επισκεφτήκαμε την αίθουσα του εργαστηρίου του Λυκείου Πέτρας, η οποία, αν και άρτια εξοπλισμένη με πάγκους νεροχύτες και ντουλάπια, με αφθονία οργάνων στα κουτιά τους … δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί, αφού στερείται ηλεκτρικής και υδραυλικής εγκατάστασης, ελλείψει οικονομικών πόρων, ελπίζουμε προσωρινά.

Το Περιφ. Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ε.Ε.Χ. έχει ισχυρούς λόγους να υπερηφανεύεται γιατί επί τρεις χρονιές συνέχεια μαθητές μας επιτυγχάνουν πανελλήνιες διακρίσεις στους διαγωνισμούς Χημείας από την Περιφέρειά μας και μάλιστα σε ένα νησί, τη Λέσβο.  Υπενθυμίζουμε ότι πρόπερσι, στον 23ο Διαγωνισμό Χημείας διακρίθηκε επίσης πανελληνίως ο μαθητής Δημήτρης Πατσατζής από τον Πολιχνίτο.

Έχοντας αυτά υπόψη, παροτρύνουμε ένθερμα τους μαθητές των Λυκείων των νησιών μας του Βορείου Αιγαίου να λάβουν μέρος στον 25ο Διαγωνισμό Χημείας που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 2 Απριλίου και ώρα 8:00 πρωινή. Ως εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν να είναι τα Λύκεια της Καλλονής, του Πολυχνίτου, το 3ο Μυτιλήνης και το ΕΚΘΕ Χίου. Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουν οι μαθητές μας τις γνώσεις τους στη χημεία σε περιβάλλον ευγενούς άμιλλας, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Περιφερειάρχη με Διοικητή 98 ΑΔΤΕ
Επόμενο άρθροΚέντρο Παιδιού και Εφήβου: Βία και Εκφοβισμός στο σχολείο. Η σημασία της πρόληψης