Αρχική Νέα Τοπικά Πανεπιστήμιο Αιγαίου- απάντηση σε δημοσίευμα που ανέφερε συρρίκνωση

Πανεπιστήμιο Αιγαίου- απάντηση σε δημοσίευμα που ανέφερε συρρίκνωση

5

Με αφορμή δημοσίευμα της «Ε» της περασμένης Δευτέρας 28 Μαρτίου για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την κατάργηση ΑΕΙ και ΤΕΙ στο πλαίσιο κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δηλώνει εμφατικά και προς κάθε κατεύθυνση ότι ουδέποτε έχει τεθεί από το υπουργείο το συγκεκριμένο θέμα, ούτε και έχει υπάρξει κανενός είδους διαβούλευση.Συνεπώς, παραδόξως η εφημερίδα δημιουργεί το θέμα, στοχοποιώντας ειδικά τα περιφερειακά ΑΕΙ, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σημειώνεται ότι αυτό γίνεται τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στη Σύρο στις 21/3/2011, αναφερόμενος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δήλωσε ότι πρέπει το Πανεπιστήμιο να έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να αποφασίζει μόνο του τα ακαδημαϊκά του τμήματα.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διαχρονικά επιτελεί υψηλό ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό έργο και συμβάλλει ουσιαστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη του Αιγαίου. Θεωρούμε δε ότι ένα ατεκμηρίωτο άρθρο του οικονομικού ρεπορτάζ δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον ενός από τα πλέον σημαντικά ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας αλλά και διεθνώς. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ζητεί άμεση διάψευση από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επί των εικασιών τού εν λόγω δημοσιεύματος, για να σταματήσει η ανησυχία που αναίτια δημιουργήθηκε στο σύνολο του προσωπικού».

Απάντηση συντάκτη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ:
Ο σημαντικότερος σκοπός της δημοσιογραφίας είναι να φέρνει στην επιφάνεια και να αναδεικνύει τα γεγονότα. Ως εκ τούτου, αν και τα στοιχεία και οι πληροφορίες που περιείχε το δημοσίευμα είναι ακριβή, θεωρούμε ότι το πανεπιστημιακό έργο δεν υποβαθμίζεται από το δημοσίευμα αλλά από την κυβερνητική πολιτική. Οπότε, αν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θεωρεί ότι υπονομεύεται το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, ας στρέψει τα βέλη του αλλού.