Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Περιφερειάρχη σε σχετικό ερώτημα για τον Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου

Απάντηση Περιφερειάρχη σε σχετικό ερώτημα για τον Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου

10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΘΕΜΑ: Απάντηση στο Περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, του Περιφερειάρχη κ. Αθανάσιου Γιακαλή σε σχετικό ερώτημα για τον Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου

Το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την  Περιφέρεια με τίτλο «Βόρειο  Αιγαίο: Βιώσιμη και Χωρίς Αποκλεισμούς Ανάπτυξη» είναι ένα πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί αμιγώς από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων. 

Το πρόγραμμα είναι ύψους 63 εκατ. ευρώ αλλά για να μη γίνονται παρανοήσεις, δεν είναι χρήματα που βρίσκονται σε κάποιο κωδικό τραπέζης  είναι χρήματα που πρέπει να πιστώνονται κάθε χρόνο από εθνικούς πόρους στο ΠΔΕ και ανάλογα με την εξέλιξη του προγράμματος θα γίνονται η ανάλογες απορροφήσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα κονδύλια αυτά δεν είναι εξασφαλισμένα και χρειάζεται να δίνουμε κάθε χρόνο μάχη για να έχουμε αυτές τις πιστώσεις, δεδομένης μάλιστα της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας  αυτή η προσπάθεια γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

  

Σήμερα μπορώ να σας ανακοινώσω ότι μετά και την τελευταία συνάντηση που είχαμε την Πέμπτη στο  Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τον Υφυπουργό κο Ρήγα μας δόθηκε και τυπικά το πράσινο φώς για να ξεκινήσουμε το Ειδικό Αναπτυξιακό και μάλιστα θα καλέσουμε τις επόμενες εβδομάδες την πρώτη επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος, που θα ξεκινήσει ουσιαστικά το πρόγραμμα, παρουσία του ίδιου του κυρίου Ρήγα.   

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Περιφερειάρχη με Διοικητή 98 ΑΔΤΕ
Επόμενο άρθροΚέντρο Παιδιού και Εφήβου: Βία και Εκφοβισμός στο σχολείο. Η σημασία της πρόληψης