Αρχική Νέα Τοπικά Γέφυρα η Χίος για την ναυτιλιακή εταιρεία “Ege Birlik”

Γέφυρα η Χίος για την ναυτιλιακή εταιρεία “Ege Birlik”

7

«Ενότητα» (=Birlik) στο Αιγαίο με νέες χαμηλότερες τιμές επιθυμεί να προσφέρει η τουρκική εταιρεία “Ege Birlik” τόσο στη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων.

Ο εκπρόσωπος διεθνών σχέσεων της εταιρείας Λορέντζο Αργέντη, που κατάγεται από τη Χίο, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι άμεσα η Ege Birlik θα δρομολογήσει και δεύτερο πλοίο στη γραμμή Χίος- Τσεσμέ, ενώ μέσα στο Μάιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η νέα τιμολογιακή πολιτική με 11 ΕΥΡΩ εισιτήριο από Χίο- Τσεσμέ με επιστροφή, όταν σήμερα όλα σχεδόν τα γραφεία δουλεύουν με 30 ΕΥΡΩ το ανάλογο εισιτήριο.
Οικονομικότερες θα είναι οι τιμές και για τη μεταφορά οχημάτων, με 10-20 ΕΥΡΩ φθηνότερα από τις ισχύουσες τιμές.

Ο κυριότερος στόχος της εταιρείας όμως είναι να καταφέρει να πάρει μέρος της πίτας των φορτηγών TIR που σήμερα χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο για να πάνε από Σμύρνη μέσω Ελλάδας στην Ιταλία.

«Τα φορτηγά χρειάζονται τρεις μέρες για να κάνουν το κύκλο από την Τουρκία και να μπουν στον ελληνικό χώρο και από εκεί να διοχετευτούν στην Ευρώπη με το κόστος για το ταξίδι αυτό να αγγίζει τα 1800€. Με τη δυνατότητα που τους δίνουμε να μεταφέρονται από τον Τσεσμέ στη Χίο και από εδώ στις Ευρωπαϊκές πόλεις το ταξίδι μειώνεται μόλις σε 24 ώρες και το κόστος πέφτει στα 600 €» τόνισε ο κ. Αργέντη, επισημαίνοντας παράλληλα και τα πολλαπλά οφέλη για τη Χίο. Για το σκοπό αυτό ήδη έχουν συνάψει συμφωνία με την εταιρεία COMMERCIAL SA του Χιώτη εφοπλιστή Γιώργου Καλλιμασιά που δρομολογεί το πλοίο roro ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ στη γραμμή Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη.

 

ΠΗΓΗ: TVPATRIDA