Αρχική Πολιτισμός Ικανοποίηση ΔΗΠΕΘΕ για την προβολή ταινιών από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ικανοποίηση ΔΗΠΕΘΕ για την προβολή ταινιών από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

13

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στη Χίο 30 και 31 Μαρτίου στο χώρο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου.

Το Δη. Πε. Θε. Β. Αιγαίου κατάφερε με μηδενικό κόστος να  εξασφαλίσει την παρουσία και στη Χίο, ενός θεσμού καταξιωμένου ο οποίος πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1999 στη Θεσσαλονίκη.

Η πρεμιέρα ήταν αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας με αυτισμό (με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού στις 2 Απριλίου). Επί του θέματος τοποθετήθηκαν ο ψυχολόγος-επιστημονικός σύμβουλος του Παγχιακού Συλλόγου  Α.Μ.Ε.Α. κ. Πρώιος και η Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου κ. Σιδηροφάγη.

Στον χαιρετισμό του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δη. Πε. Θε. Β. Αιγαίου κ. Γιάννης Ζαφείρης  καλωσόρισε το φεστιβάλ στη Χίο, ευχαρίστησε για την  πολύ καλή συνεργασία το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και την Κινηματογραφική λέσχη Χίου, ενώ  κλείνοντας προανήγγειλε  την   συνεργασία  του Δη. Πε. Θε. με το 51o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και την διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τη Χίο και την υπόλοιπη Ελλάδα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσικής στις 20 Ιουνίου.

Στη συνέχεια  έλαβε το λόγο η  Πρόεδρος του Δη. Πε. Θε. Β. Αιγαίου κ. Μαρία Γιαννούλου, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα θεσμό που παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο για όσους ασχολούνται με τον κινηματογράφο, αλλά και για όλους εκείνους που έχουν την πεποίθηση ότι οποιαδήποτε πτυχή του πολιτισμού μας, χαρακτηρίζει την ποιότητα της κοινωνίας μας». Κλείνοντας ευχαρίστησε το παράρτημα Χίου ελληνικής εταιρείας αυτιστικών ατόμων, τον Παγχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ, το κέντρο παιδιού και εφήβου, το ειδικό σχολείο, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ,το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΧΙΟΥ και το Διονύσιο οικοτροφείο για το ανεκτίμητο έργο που επιτελούν στον τόπο μας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, δηλώνοντας ταυτόχρονα  ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε πρωτοβουλία η οποία προάγει τον πολιτισμό.

Από πλευράς Δήμου παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Χίου κ. Παντελής Στεφάνου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου κ.  Δημήτρης Μάντικας καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νικόλαος Νύκτας.

Η πρώτη ημέρα έκλεισε με την προβολή ντοκιμαντέρ, τα οποία είχαν ως επίκεντρο τον αυτισμό. Ενώ την επόμενη ημέρα προβλήθηκαν επιλεγμένα ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ.