Αρχική Νέα Τοπικά Επαφές Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με αεροπορικές εταιρείες για τόνωση τουριστικής κίνησης

Επαφές Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με αεροπορικές εταιρείες για τόνωση τουριστικής κίνησης

7

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν και στα πλαίσια των δράσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τα νησιά μας μέσω της βελτίωσης των συγκοινωνιακών συνδέσεων, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Λίτσα Λύκου, ήλθε σε επαφή με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους  που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, απέστειλε από τα μέσα Μαρτίου αίτημα προς τις εταιρείες CONDOR (SWISSPORT), GERMAN WINGS, AIR BERLIN, TRANSAVIA, TRAVEL SERVICE, EASY JET, RYANAIR και PANDAIR, με το οποίο ζητούσε την εξέταση του ενδεχόμενου σύνδεσης των εταιρειών από τις χώρες που δραστηριοποιούνται με τα νησιά του Β.Αιγαίου.

Παράλληλα στάλθηκε ένα σύντομο προφίλ των νησιών, πληροφορίες για τα sites τους, καθώς και τεχνικά χαρακτηριστικά των αεροδρομίων μας. Ήδη έχουν απαντήσει δύο εταιρείες, η TRANSAVIA και η AIRBERLIN, αναφέροντας μας ότι: Η μεν TRANSAVIA ήδη έχει προγραμματίσει από 1/5-31/10/11 106 πτήσεις προς Σάμο, 79 προς Λέσβο, και 49 προς Χίο, και προτείνει  συνδιαφήμιση μέσω της ιστοσελίδας της για καλύτερα αποτελέσματα. Την ίδια πρόταση κατέθεσε και η AIR BERLIN, μόνο για τη Σάμο. Η εταιρία αυτή, για το ίδιο διάστημα έχει προγραμματίσει άμεσα 204 πτήσεις για Σάμο και 52 για Λέσβο.

Θεωρώντας ότι η πραγματοποίηση της συνδιαφήμισης θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την περιοχή του Βορείου Αιγαίου, η κα Λύκου προγραμματίζει άμεσα συναντήσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού για τη λήψη σχετικών αποφάσεων για κοινά διαφημιστικά πλάνα και ενέργειες.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ν.Δ., Βουλευτή Ν. Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη, για τρίτη φορά, στη Χίο
Επόμενο άρθροΣύλληψη 2 νεαρών για κατοχή ναρκωτικών