Αρχική Πολιτισμός Συμβολισμοί Μ. Παρασκευή, 22/4/2011, στην Καλαμωτή

Συμβολισμοί Μ. Παρασκευή, 22/4/2011, στην Καλαμωτή

33

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, μετά τη Θεία Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου, σας καλούμε στη μεσαιωνική Καλαμωτή στα μαστιχοχώρια της Χίου στη μουσική συνάντηση με τίτλο Συμβολισμοί[e}, που διοργανώνουμε για τρίτη φορά σε μια μικρή πλατεία του χωριού κοντά στον ναό της Κάτω Παναγιάς.

 Ο Γιώργος Περαντάκος και η Ευαγγελία Μαυρίδου (φωνή και πιάνο) θα ερμηνεύσουν υπό το φως των κεριών τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Ξαρχάκου, Σπανού σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου, Χριστοδούλου Τριπολίτη, Ελευθερίου κ.α. Μαζί τους η Τατιάνα Θεολόγου στο τσέλο και η Σοφία Μουλακάκη στο ακορντεόν. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Γιάννης Ζαφείρης, που επιλέγει και απαγγέλει ποίηση του Ελύτη μαζί με τη Μαρκέλλα Φραγκομίχαλου.

 Ο λόγος, η μουσική και η επιβλητική ατμόσφαιρα του μεσαιωνικού χωριού, που θα είναι φωτισμένο με δάδες (με τη φροντίδα του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής) θα συνδέσει το θείο δράμα με τα ανθρώπινα πάθη στην αναμονή για το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης.

 Διοργανωτές ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Αττικής, το φεστιβάλ αξάνεμος και το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΡεπορτάζ ιταλικού περιοδικού στη Χίο
Επόμενο άρθροΕπεμβάσεις Πυροσβεστικής τη Μ. Παρασκευή