Αρχική Νέα Τοπικά Τι αλλάζει για τις προαγωγές και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Τι αλλάζει για τις προαγωγές και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

11

 

Με γραπτές εξετάσεις θα επιλέγονται πλέον οι προϊστάμενοι στις υπηρεσίες του Δημόσιου τομέα ενώ αλλάζει και η σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών. Αυτές τις αλλαγές προανήγγειλε με δηλώσεις του στο Βήμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το νέο μισθολόγιο θα συνδέεται με το νέο σύστημα προαγωγών. Σύμφωνα με τον υπουργό επιχειρείται να  υπάρχει σύνδεση αμοιβής – παραγωγικότητας στη βάση μιας αδιάβλητης αξιολόγησης και γι΄αυτό συγκροτήθηκε Ανεξάρτητη Αρχή, το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΕΙΣΕΠ), από τέσσερα μέλη του ΑΣΕΠ και έναν εκπρόσωπο του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία θα ξεκινήσει εκ του μηδενός  τις κρίσεις των ανωτάτων στελεχών του Δημοσίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή θα έχει επίσης τη δικαιοδοσία να παύσει από τα καθήκοντά του προϊστάμενο ο οποίος ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του. Επίσης, θα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα η μη ανάρτηση αποφάσεων  των υπηρεσιών στο «Διαύγεια».

Στις προσεχείς εξετάσεις για τις θέσεις των προϊσταμένων αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 60000 υπάλληλοι ενώ η θητεία τους στο συγκεκριμένο αξίωμα θα είναι πενταετής. Θα έχουν επίσης το δικαίωμα να διεκδικούν θέση προϊσταμένου σε οποιαδήποτε υπηρεσία του δημόσιου τομέα, ασχέτως σε ποια υπηρετούν κατά τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Με το νέο σύστημα δεν θα μπορεί να θέσει να θέση υποψηφιότητα  υπάλληλος στον οποίον έχει επιβληθεί τελεσίδικα πειθαρχική ποινή. Εάν, ωστόσο, η υπόθεσή δεν έχει εκδικαστεί, θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα αλλά η παραπομπή του θα προσμετράται αρνητικά στη σχετική μοριοδότηση. ΠΗΓΗ: eklogika.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ Δικηγορικός Σύλλογος στον Αντιπεριφερειάρχη για Δικαστικό Μέγαρο
Επόμενο άρθροΣυναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χίου