Αρχική Απόψεις Aρθρα Αρτεμη Ματσαμάκη: εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Θέρμης στη Χίο

Αρτεμη Ματσαμάκη: εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Θέρμης στη Χίο

25

 

Μερικές φορές, τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Έχεις ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο  «Παρατήρηση Δασών», ετοιμάζεις την εκδρομή της ομάδας σου στη Χίο, θέλεις να πας στο φαράγγι των Καμπιών κι εκεί που δαγκώνεις το μολύβι και σκέφτεσαι «έχει η Χίος, άραγε, περιπατητική ομάδα για να μας βοηθήσει;» σου δίνει την λύση η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» που εκείνη τη στιγμή παρουσιάζει το Γιώργο Χαλάτση, καθηγητή φυσικής αγωγής, σε διαδρομή με παιδιά δημοτικού. Τυχαίο; Δεν νομίζω!


Είχαμε, λοιπόν, την τύχη, ως περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Θερμής Λέσβου , να  τον γνωρίσουμε  από κοντά, αφού δέχτηκε με χαρά να μας συνοδεύσει, αφιλοκερδώς για όσους αναρωτιούνται.
Αποδείχτηκε, εκτός από εξαιρετικός οδηγός για διαδρομές στη φύση, ιδιαιτέρως ενημερωμένος πάνω στην ιστορία, στα αξιοθέατα, στους μύθους του χθες και στην πραγματικότητα του σήμερα του νησιού.

Για την ομορφιά του φαραγγιού των Καμπιών που περάσαμε, τελικά, στις 27/3/11, τι να  πούμε; Εσείς που ήδη έχετε πάει, θα χαμογελάτε τώρα  στην ανάμνηση των μαγικών γωνιών κάτω από το κάστρο της Ωριάς με τα γεφυράκια πάνω από το ποταμάκι, δίπλα στα δέντρα, μέσα στα λουλούδια, με τα τιτιβίσματα των πουλιών να σας συνοδεύουν μέχρι την μπλε θάλασσα..

 Βάλτε και 17 πιτσιρίκια με πολύχρωμα ρούχα και χαμόγελα μέχρι τα αυτιά στην εικόνα και θα πάρετε μια μικρή γεύση από τη χαρά μας εκείνη τη μέρα. Γεύση από αυτά που φάγαμε μετά ,στο Βίκι, θα είναι κρίμα να μην πάτε μόνοι σας να πάρετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Για αυτή την εμπειρία, λοιπόν, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά , κύριε Χαλάτση. Ευχόμαστε να είστε πάντα γερός και άξιος  υπέρμαχος φυσικής ομορφιάς και φυσικής ευγένειας και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε στην επόμενη επίσκεψη μας . Στο επανειδείν, λοιπόν…

Αρτεμη Ματσαμάκη, υπεύθυνη καθηγήτρια του “Παρατήρηση Δασών”
(Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Θερμής Λέσβου πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στη Χίο 26-28/3/2011)

(Σημείωση chiosnews.com: η φωτογραφία με το Γ. Χαλάτση και τους μαθητές είναι αρχείου, με σχολείο της Χίου.
Οι 3 φωτογραφίες από το φαράγγι Καμπιών είναι από την ιστοσελίδα του (πρώην) Δήμου Καρδαμύλων: www.kardamyla-city.gr)