Αρχική Green Life Διαδρομές Το travel channel σε Χίο & Λέσβο

Το travel channel σε Χίο & Λέσβο

14

 

Μυτιλήνη 27 Απριλίου 2011

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το συνεργείο για τις ανάγκες της εκπομπής «Flavors of Greece» που είναι αφιερωμένη στις ομορφιές, στην παράδοση, στη γευσιγνωσία, στη φυσιογνωμία και στην αρχιτεκτονική των νησιών του Βορείου Αιγαίου, φιλοξένησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η εκπομπή που θα προβληθεί πανευρωπαϊκά από το γνωστό τηλεοπτικό σταθμό «Travel Channel», αποτελεί ουσιαστικά ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στα νησιά της Λέσβου και της Χίου και πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του ΕΟΤ Διεύθυνση Μεγάλης Βρετανίας.

Οι συντελεστές της εκπομπής φιλοξενήθηκαν τις ημέρες του Πάσχα στη Χίο και άντλησαν υλικό από τον Κάμπο με τη Γενοβέζικη Αρχιτεκτονική του, απ΄ τα Περιβόλια και απ΄ τα Μαστιχοχώρια και φυσικά από τον παγκοσμίως γνωστό ρουκετοπόλεμο τη βραδιά της Αναστάσεως στο Βροντάδο.

Τις τελευταίες ημέρες, η εκπομπή ξεναγήθηκε στη Λέσβο, όπου και πήρε πλάνα από τα Ιαματικά Λουτρά του Πολιχνίτου, αλλά και από τον τρόπο παραγωγής του ούζου.

Οι άνθρωποι του «Travel Channel» λίγο πριν αναχωρήσουν για την Αγγλία, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιο Γιακαλή στο γραφείο του, εκφράζοντάς του τον θαυμασμό τους για τα νησιά μας ενώ παράλληλα ευχαρίστησαν θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κ. Αποστολία Λύκου που όλες αυτές τις ημέρες τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο, τους παρείχε κάθε διευκόλυνση στη διάρκεια της περιήγησής τους στα νησιά μας. 


ΦΩΤΟ: γυρίσματα του συνεργείου με το Βασίλη Μπάλα από τα Μεστά στην Παναγιά Ερειθιανή το απόγευμα του Μ. Σαββάτου