Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Στη Βουλή το θέμα της διακοπής σύμβασης γιατρών Χίου με ασφαλισμένους λιμενικούς...

Στη Βουλή το θέμα της διακοπής σύμβασης γιατρών Χίου με ασφαλισμένους λιμενικούς υπαλλήλους

7

Στη Βουλή θέτει το θέμα της διακοπής παροχής υπηρεσιών υγείας προς το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λόγω χρεών προς τους ιατρούς  μέσω αναφοράς ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης.

Όπως αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις οι ιατροί λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων εδώ και δυόμιση χρόνια διακόπτουν τη σύμβαση με το Ταμείο των Λιμενικών Υπαλλήλων, οι οποίοι καλούνται πλέον να καταβάλουν το κόστος των ιατρικών επισκέψεων ενώ έχουν ήδη υποστεί περικοπή στο μισθό τους και ταυτόχρονα τους οφείλονται οδοιπορικά και άλλα έξοδα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, η κατάθεση της Αναφοράς υποχρεώνει τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν εντός 25 ημερών.

 

 

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς και οι ανακοινώσεις.

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

  Προς:  Υπουργείο Οικονομικών

            Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

            Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων & Αλιείας

 

Σας καταθέτω ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου-Σάμου, καθώς και Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, σύμφωνα με την οποία διακόπτεται η σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών υγείας μεταξύ των ασφαλισμένων του Λιμενικού Σώματος και των ιατρών, λόγω μη πληρωμής δεδουλευμένων των τελευταίων, τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Παρακαλώ για την απάντησή σας, βάσει του άρθρου 125 του Κανονισμού της Βουλής.

 

 

Ο Βουλευτής

 

 

Κωστής Μουσουρούλης                                                                            Αθήνα, 2.5.2011