Αρχική Πολιτισμός Φωτογραφικός Διαγωνισμός 2011: “ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ”

Φωτογραφικός Διαγωνισμός 2011: “ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ”

8

Ο περιβαλλοντολογικός οργανισμός CHIOS NATURE υπενθυμίζει ότι από τις 2ο Μαΐου ξεκίνησε η περίοδος υποβολής φωτογραφικού υλικού για τον ανοιχτό σε όλους διαγωνισμό φωτογράφησης. Όπως και πέρσι όλες οι φωτογραφίες θα απεικονίζουν κάποιο στοιχείο της άγριας φύσης της Χίου, των Οινουσσών ή των Ψαρών. Γίνονται δεκτά έργα σε πέντε διαφορετικές θεματικές ενότητες, από τρεις ηλικιακές ομάδες.

Δεν μένει πολύς καιρός… βιαστείτε!

Ενότητες: Άγρια Τοπία, Πορτραίτα Ζώων, Άγρια Συμπεριφορά, Η Μαγεία των Φυτών, Η Ανθρώπινη Παρουσία στη Φύση.  Ηλικιακές Ομάδες: Μαθητές Δημοτικού, Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, Ενήλικες.

Οι συμμετοχές παραδίδονται αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς στον Γιάννη Βούλγαρη, Βιβλιοπωλείο Πάπυρος, Απλωταριάς 42-44, Χίος 82100 από 2 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2011.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 2 Αυγούστου. Οι βραβευμένες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Citrus στον Κάμπο της Χίου για δυο εβδομάδες από τις 19  Αυγούστου 2011.  Επίσης θα εκδοθεί ειδικό ένθετο από το περιοδικό «Πελινναίο».

Φωτογραφία: Σαύρα Lacerta trilineata © Mehmet Karababa

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι σημαντική η απόκτηση του εγχειριδίου οδηγιών του διαγωνισμού.  Αυτό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.chiosnature.org και από τους συνδιοργανωτές: το Βιβλιοπωλείο Πάπυρος, το Κέντρο Χιακών Μελετών «Πελινναίο» και το Citrus.  Ευχαριστούμε τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου για την ευγενική της υποστήριξη. 

Η Chios Nature και οι συνδιοργανωτές ελπίζουν πως ο διαγωνισμός θα αποτελέσει έρεισμα για τον καθένα να βγει με τη φωτογραφική μηχανή του και να δημιουργήσει μια προσωπική σχέση με τις φυσικές ομορφιές των νησιών.  Ο CHIOS NATURE εύχεται σε όλους… Καλή Επιτυχία!

Συνδιοργανωτές:  CITRUS, ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ, ΠΑΠΥΡΟΣ βιβλιοπωλείο