Αρχική Πολιτισμός «Δυο γυναίκες, μια θάλασσα, όλα τα χρώματα», μια Χιώτισσα και μια Τουρκάλα...

«Δυο γυναίκες, μια θάλασσα, όλα τα χρώματα», μια Χιώτισσα και μια Τουρκάλα εκθέτουν στη Σμύρνη

30

 

     Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, στη Σμύρνη Τουρκίας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία,  τα εγκαίνια της έκθεσης «Δυο γυναίκες, μια θάλασσα, όλα τα χρώματα»,

 

 

Πρόκειται για μία κοινή  έκθεση της Χιώτισσας  ζωγράφου Δέσποινας Σταθάκη και της Τουρκάλας καλλιτέχνιδας, κατασκευάστριας κοσμημάτων Μελτέμ Εντικ Ερσέν,  η οποία θα διαρκέσει στην αίθουσα τέχνης «Kedi» έως τις 10 Μαΐου 2011.


Η Δέσποινα Σταθάκη, ζωγράφος εμπνέεται από την ελληνική και τουρκική κουλτούρα, με υλικά λαδοχρώματα, χάντρες, γυάλινες ψηφίδες και plexi glass και η Μελτέμ  Εντικ Ερσέν, από τη Σμύρνη σχεδιάζει πανέμορφα κοσμήματα με χρώματα.

Συνεργάζονται θαυμάσια και αποτελούν τρανταχτή απόδειξη ότι η ανάγκη για επικοινωνία, κοινή έκφραση και δημιουργία υπερτερούν και αποτελούν συνδετικό κρίκο, που ενώνει τις δύο χώρες.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Χαρά Σκολαρίκου, ο Δήμαρχος Κονάκ Σμύρνης, εκπρόσωποι των τούρκικων Μ.Μ.Ε. καθώς και πολλοί  λάτρεις της τέχνης,  που θαύμασαν και εντυπωσιάστηκαν   από τις δουλειές των δυο καλλιτέχνιδων. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο Χίου και στις ομορφιές του νησιού μας, για το οποίο οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

           Από πλευράς Δήμου Χίου, παρευρέθηκε η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου κ. Ρένα Δαμίγου, προσκαλεσμένη των καλλιτεχνών.     

 

 

 

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δ. Χίου