Αρχική Απόψεις Aρθρα Αντώνης Λυπαρής: θα με τρελάνετε κ. Καραχάλιο; (ανταπάντηση στο γραφείο Κ. Μουσουρούλη)

Αντώνης Λυπαρής: θα με τρελάνετε κ. Καραχάλιο; (ανταπάντηση στο γραφείο Κ. Μουσουρούλη)

46

 ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ κ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ;

Η δημόσια ανταλλαγή απόψεων έχει νόημα όταν αποσκοπεί στην ευρεία ενημέρωση και την λύση προβλημάτων. Όταν αποσκοπεί στην απαξίωση προσώπων και στο μπέρδεμα των πολιτών ώστε να μη βγαίνει συμπέρασμα, τότε αυτή γίνεται επιζήμια. Αν λοιπόν το γραφείο του κ. Μουσουρούλη δε μπορεί να ανταπεξέλθει σε εποικοδομητική δημόσια αντιπαράθεση απόψεων και καταφεύγει σε τέτοιου είδους τεχνάσματα, καλό για όλους είναι να μη συνεχίσει.

Από την τελευταία απάντηση του γραφείου του κ. Βουλευτή επιλέγουμε δύο σημεία ενδεικτικά αυτού του είδους των τεχνασμάτων:

          1.     Με στόχο να μειώσει ο κ. Μουσουρούλης και το γραφείο του το κύρος  των απόψεών μου, διατείνεται ότι δήθεν δε γνωρίζω ποιος είναι ο ρόλος του ΕΣΠΕΛ. Σας πληροφορώ λοιπόν κύριε Καραχάλιο ότι, όταν σεις προφανώς αγνοούσατε ακόμα και την ύπαρξη του θεσμού του ΕΣΠΕΛ, εγώ συμμετείχα σε σεμινάρια που οργανώνονταν απ’ αυτόν. Αν θέλετε τις σχετικές βεβαιώσεις, είναι στη διάθεσή σας. Έχετε ακούσει την έκφραση «όταν εσύ πήγαινες εγώ γύριζα»; Αυτό ταιριάζει «γάντι», ως απάντηση   στην περίπτωσή μας. Επειδή λοιπόν γνωρίζω πολύ καλά και τον ΕΣΠΕΛ και το ρόλο του, σας διαβεβαιώ (αν δεν το γνωρίζετε) ότι το θεματικό και το γνωστικό αντικείμενο αυτής της εταιρίας, δεν της επιτρέπει να ασκήσει έλεγχο για τη νομιμότητα της διαχείρισης του έργου και γι αυτό ζητά να γίνει «διαχειριστικός έλεγχος» από άλλους, αφού ο ίδιος δε μπορεί να τον ασκήσει.

           2.     Με στόχο να μπερδέψουν τους συμπολίτες μας, ώστε να μη μπορούν να αντιληφθούν τι γίνεται με το φράγμα, στην ερώτηση «τι γίνεται μπάρμπα;» απαντούν «κουκιά σπέρνω». Πώς να συνεννοηθούμε;  Προσέξτε: Στο πρώτο μου δημοσίευμα αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη εγκύκλιο της αρχής Πληρωμής του Υπ. Οικονομίας κ.λ.π. Έγραψα τον αριθμό και την ημερομηνία της (αρ. πρ. 42694 Α.Πλ. 3058, της 23-06-03) και αντέγραψα απόσπασμά της. Μου απάντησε  το γραφείο του κ. Βουλευτή ότι τη γνωρίζει πολύ καλά, αφού ο ίδιος συμμετείχε στη διαμόρφωσή της. Η απάντηση λέει επί λέξει: «Η εγκύκλιος που αναφέρει ο κ. Λυπαρής…». Συνεχίζοντας δε το γραφείο του κ. Βουλευτή λέει ότι η εγκύκλιος αυτή, δε μιλά για «παράνομες» δαπάνες, αλλά για μη επιλέξιμες. Μετά την επιμονή μου όμως, με την τελευταία ανακοίνωσή του, το γραφείο του κ. Μουσουρούλη, ομολογεί ότι όταν έλεγε «η εγκύκλιος που αναφέρει ο κ. Λυπαρής», εννοούσαν μια άλλη εγκύκλιο(αρ. πρ. 20204/Α. Πλ. 2547 του 2005), που δεν είχε αναφέρει ο κ. Λυπαρής!!! Τυχαίο;

 

Δεν λέω τίποτα άλλο.

Καθένας ας κρίνει την αξιοπιστία και τους στόχους ενός εκάστου.

 

 

Χίος 09-05-2011

 

Μετά τιμής

Αντ. Λυπαρής