Αρχική Απόψεις Aρθρα Απάντηση τ. προέδρου ΕΛΜΕ για επιστολή Κουφοπαντελή

Απάντηση τ. προέδρου ΕΛΜΕ για επιστολή Κουφοπαντελή

39

 Ανοικτή επιστολή προς το chiosnews.com

Διάβασα μετά προσοχής τα γραφόμενα του συναδέλφου μας καθηγητή κ. Κ.Κουφοπαντελή. 

Από σήμερα  έχω πια αποχωρήσει από την Προεδρεία της ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ αφού επέλεξα να μη θέσω υποψηφιότητα επανεκλογής στις εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ.

Όμως  αισθάνομαι ως άτομο την υποχρέωση για την ορθή ενημέρωση και μόνο της κοινής γνώμης της Χίου την οποία επί πενταετία περίπου ενημέρωνα κατ΄ επανάληψη για θέματα της Παιδείας και αποφάσεις της ΕΛΜΕ, να σημειώσω τα εξής:

1. Σε όλη την Ελλάδα οι ΕΛΜΕ πραγματοποιούν πρωϊνή Τακτική Γενική Συνέλευση με άδεια από την Διοίκηση και τούτο βάσει του καταστατικού τους του Νόμου 1264/1-7-82 περί συνδικαλισμού  και δεν εγείρεται πουθενά στους άλλους Νομούς ζήτημα ή αμφισβήτηση για την άδεια της ημέρας αυτής.

     Επί της θητείας μου στην  ΕΛΜΕ Χίου έγιναν δύο τέτοιες Γ.Σ. στις 10-12-09 και στις 5-5-11 αν και είχε ζητηθεί από την κ. Διευθύντρια Εκπαίδευσης να δοθεί άδεια για την ημέρα λήξης δηλαδή την 10-5-11. Αλλά καις στις 5 Μαΐου που έγινε η ΓΣ δεν υπήρξε επί της ουσίας  διακοπή των μαθημάτων γιατί σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου που προκάλεσε την επίσπευση των Πανελλαδικών εξετάσεων αναίτια ,  είχε παραδοθεί ήδη στους μαθητές των σχολείων  η ύλη των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων και δεν υπήρχε διδασκαλία νέας ύλης.

2. Για τις δύο ώρες μαθημάτων της 24ης Μαρτίου για τις οποίες έγινε τόσο μεγάλο θέμα από μερίδα των ΜΜΕ πρέπει να γνωρίζει η κοινή γνώμη ότι «Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.» (ΦΕΚ1286/12-9-2006, Γ2/44512/26-04-2002 Απόφαση ΥΠ.Ε.Π.Θ. ΦΕΚ 554 τ.Β΄).

 Σ΄αυτό το σημείο  θέτω ως  προβληματισμό για το αν θα σωθεί η Παιδεία από αυτές τις διδακτικές ώρες σε σχέση με άλλες  διδακτικές ώρες που χάνονται   κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες μέσα στα σχολεία… Αλλά ας επανέλθουμε.

3. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συνεδρίαζε τακτικά ή έκτακτα φυσικά αμέσως μετά το πέρας των μαθημάτων των μελών του κατόπιν σχετικής συνεννόησης μαζί μου.

4. Για τα  λοιπά  γενικά , αόριστα υπονοούμενα του κ. Κ. Κουφοπαντελή, δόθηκε απάντηση από τα πέντε μέλη του απερχομένου ΔΣ της ΕΛΜΕ και δεν εμπλέκομαι σε συκοφαντικές    αοριστολογίες.

Αφήνοντας πίσω όλα αυτά τα κατά την γνώμη μου  μικρά και χωρίς διάθεση για αιχμές , θέλω για άλλη μια φορά να επισημάνω προς πάσα κατεύθυνση ότι χρειάζεται στήριξη  η Δημόσια Παιδεία με τους λειτουργούς της  ως ο πλέον ευαίσθητος  τομέας  ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο.

                                               Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

                                                   Ιάκωβος Γ. Μπριλής

                                                     Μαθηματικός

                                                 τ. Πρόεδρος ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ.

 

 

 

    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟΜΙΛΙΑ κ. ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ κατά τον εορτασμο της ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Επόμενο άρθροΕπέκταση παραλιακού δρόμου κοινότητας Λαγκάδας για κατασκευή πεζόδρομου