Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ομιλία Κ. Μουσουρούλη στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο περί Πειραματικών Σχολείων

Ομιλία Κ. Μουσουρούλη στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο περί Πειραματικών Σχολείων

9

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η εκπαίδευση αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη, γεγονός που η κρίση επανέφερε στο προσκήνιο, καθώς μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμη προοπτική για την κοινωνία, τόνισε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου Νόμου «Θεσμικό πλαίσιο των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και λοιπές διατάξεις», ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Ο Κωστής Μουσουρούλης υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ, το 1985, με την τότε λογική του, κατήργησε τα Πρότυπα σχολεία, για να τα επαναφέρει, δεκαετίες μετά, με το σημερινό νομοσχέδιο ως «Πρότυπα – Πειραματικά», χωρίς όμως καθαρό προσανατολισμό. Αυτό γιατί άλλος είναι ο ρόλος του «Πρότυπου» που πρέπει να επανέλθει, και άλλος του «Πειραματικού» σχολείου που πρέπει να διατηρηθεί, ενώ υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί και αλλού την συγκεχυμένη αυτή πρακτική, όπως στην περίπτωση του Λιμενικού Σώματος και Ακτοφυλακής.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, λόγω της αποστολής του που είναι η επεξεργασία δημόσιας πολιτικής, είναι λάθος να μετατρέπεται σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), ή το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων να μετατρέπεται επίσης σε ΝΠΙΔ και να ανταγωνίζεται τον ιδιωτικό τομέα απολαμβάνοντας προνομιακή κρατική επιδότηση.

Σε ό,τι αφορά στην αλλαγή του καθεστώτος μετεγγραφών των πολυτέκνων, εξέφρασε την αντίθεσή του με το εισοδηματικό όριο και την ποσόστωση επί του αριθμού των εισακτέων που θέτει η Κυβέρνηση, τονίζοντας πως η πολιτεία οφείλει να αποδεικνύει καθημερινά ότι παρέχει ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα.

Τέλος, ο Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας για τα θέματα του ΕΣΠΑ που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, επεσήμανε πως η μείωση των κρατικών δαπανών που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση είναι ένας μύθος, καθώς η Υπουργός, μέσω της ρύθμισης που εισάγει, επιχειρεί να συγχρηματοδοτήσει (μέσω του ΕΣΠΑ) επιπλέον αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων, παρακάμπτοντας έτσι τους περιορισμούς στις δαπάνες.

 


Δείτε την ομιλία σε μορφή video: https://www.yousendit.com/download/MEtUaUNFNkdTRTQwTVE9PQ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Επόμενο άρθροΕθελοντικός καθαρισμός- αποψίλωση των τειχών του Κάστρου