Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη στις Οινούσσες του WILLΙ JACOB, μέλους πληρώματος γερμανικού υποβρυχίου U-35 (1939)

Επίσκεψη στις Οινούσσες του WILLΙ JACOB, μέλους πληρώματος γερμανικού υποβρυχίου U-35 (1939)

23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

 Όπως ενθυμείσθε, το υποβρύχιο U 35 είχε τορπιλλίσει και βυθίσει το Οινουσσιακό α/π «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ» την 3η Οκτωβρίου 1939 κοντά στις ακτές της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Ωστόσο, υπό τις διαταγές του Κυβερνήτη Werner Lott, και προ του τορπιλλισμού, το πλήρωμα του υποβρυχίου περισυνέλεξε όλα τα μέλη του πληρώματος του «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ» και τα απεβίβασε σώα στο Ventry της Ιρλανδίας μετά από ταξίδι μιάμισης ημέρας. Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου μας, ένα από τα δύο επιζώντα μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου, ο κ. Willi Jacob, θα επισκεφθεί την Εγνούσσα μεταξύ 16 και 25 Μαΐου 2011.

 Τον κ. Jacob, 94 ετών σήμερα, είχε επισκεφθεί ο Δήμαρχός μας στο σπίτι του στο Menden της Γερμανίας, έπειτα από την εκδήλωση μνήμης στο Ventry της Ιρλανδίας στις 17/10/2009 για τα εβδομήντα χρόνια από την διάσωση του πληρώματος και την βύθιση του «Διαμαντής».

  Στον κ. Jacob θα απονεμηθεί εκ μέρους του Δήμου αναμνηστική πλακέττα κατά την τελετή απονομής των βραβείων του «Οινουσσιακού Ιδρύματος», την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και ώρα 12:30 στην Αίθουσα Τελετών του Γυμνασίου Οινουσσών.

 Καλούνται όλοι, και ιδιαιτέρως οι απόγονοι των μελών του πληρώματος του «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ», να παραστούν στην εκδήλωση, να συναντήσουν να συζητήσουν και να μοιρασθούν εμπειρίες με τον κ. Jacob.

 Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με την κα. Ηλιοπούλου στον Δήμο Οινουσσών (τηλ.: +30-22713-51318)

 

Εκ του Δήμου

12/05/2011

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαιδευομένων για Συμμετοχή στα Εξειδικευμένα Προγράμματα Συνδικαλιστικής Εκπαίδευσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ